Adsense-top

Въстание! 15 хиляди в Пловдив искат свобода за доктора и оставка на Бойко...

Около 15 хиляди души се събраха през РПУ-то в Пловдив, в което е незаконно задържан д-р Димитров, защитил семейството си от нападение на крадци.
Първоначалното очакване, че ще дойдат няколко десетки човека - предимно приятели и роднини, не се сбъднаха и властта бе разклатена от гневно множество, искащо не само свободата на доктора, но вече и оставка на правителството.
Докторът беше задържан за 72 часа по обвинение за убийство, след като е произвел изстрел, довел до смъртта на крадец, който влиза в дома му, съобщава bTV.
Според протестиращите Димитров е направил това, което всеки би направил, ако се почувства заплашен за живота си.
Негови колеги казват, че ако по случайност той е бил дежурен същата тази вечер в болницата, тогава е можело да се случи нещо много по-страшно и да бъде нападнато семейството му.
Местните го описват като добър и етичен човек.
Припомняме, че 40-годишният Жоро Джевизов от Столипиново, по известен като Жоро Плъха, бе открит мъртъв върху капак на кола в Пловдив. След прегледани записи на охранителни камери, се допуска, че убитият преди това е опитал да открадне фар на кола. Има информация, че убийството е възможно да е извършено вследствие на опит за самозащита.
Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което пловдивският лекар е обвинен, е лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Източник: Днес

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...