Adsense-top

Според Бойковата прокуратура, Плъха е пробягал 110 метра, след като в него е изпразнен цял пълнител

Посланията от пресконференцията на прокуратурата са шизофренни за арестувания за убийството на крадеца д-р Димитров. Най-абсурдна от всички е тезата, че в убития е изпразнен цял пълнител, а после той е пробягал 110 метра.
Това коментираха за изданието ни водещи адвокати и криминалисти по отношение на задържания в Пловдив медик.
От една страна, напоително ни бе обяснено колко опасен престъпник е медикът и как се е опитал многократно да унищожава доказателства.
От друга страна, ни бе обяснено как днешната пресконференция и променената позиция на прокуратурата не е в резултат на обществения натиск. От трета страна, въпреки тези изявления, показващи, че докторът е много опасен и е действал предумишлено, той е пуснат с най-леката мярка за неотклонение „Подписка”. Това са непреодолими вътрешни противоречия, които са абсолютно лишени от правна логика в този тип действия и послания на прокуратурата, които доказват нашата теза, че тя не действа съобразно закона, не взема решения като публична институция, а в зависимост от настроенията на главния прокурор. Тя не действа като държавна институция, подчинена на върховенството на правото и закона, а като джазов оркестър, в който доминират импровизациите и затова продължавам да настоявам главният прокурор да обясни това мълчание в продължение на 2 дни на прокуратурата, когато хиляди хора мръзнаха по улиците и не се намери един прокурор да обясни причините за задържането на медика.
Днешната пресконференция не дава отговор на този въпрос. Ако лекарят е толкова виновен, колкото излиза от изявленията на прокурорите, няма причина да бъде пускан. Очевидно нещо в тезата на прокуратурата куца и хората трябва да знаят защо е това – или докторът е бил неправомерно задържан 4 дни, или това, което твърди прокуратурата, не е вярно.

Източник: Фрог нюз, с редакции

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...