Adsense-top

Колкото сме виновни за папата и Г.Марков, толкова и Русия отрови Скрипал... Все същите циркове на Запада вече 100 години...

 
Това че за Запада чуждият човешки живот няма стойност, отдавна го знаем. И по индианците, и по милионния геноцид на британците в Африка.
За Запада, хората са само числа.
Точно с такива аргументи, между другото, е разпокъсана и България. Никаква логика, никакво зачитане на население и права. Само числа.
Точно с такива аргументи и границите в Близкия Изток и Северна Африка са прави. Да, нали сте ги виждали на картите - съвсем прави линии. Защо?
Ами защото са правени с "линийка". Сядат британци и французи, и си делят територии. И за да е "справедливо" - мерят с линийка и чертаят. А там кой живее, дали не делят племена и народи, няма значение. Разделението на Берлин с руската стена е направо смешка, сравнено с линийките на Западните колониални сили.
И така стигаме и до Скрипал. Та и до Литвиненко.
Ама да се върнем на... 007. Ами те в самия филм са си го казали - "лиценз за убиване". Бонд има лиценз за убиване. А за да е с две нули, т.е. висш агент, трябва да извършил поне 2 убийства. На "врагове" на Короната.
За Запада животът на другите няма стойност. Една монета се харчи, друга се намира. Важно е да има печалба.
Точно с цел печалба, при това успяха да я изкарат, ЦРУ организира постановката срещу папата. Изпълнена от ислямския терорист Ахмед Агджа. Сега кой създаде Ислямска държава, и кой насърчава терористите? Нали знаем? Е тогава е било същото. А атентатът е приписан на КГБ и България. По пропагандни причини.
И изобщо забравихме за съдбата на Сергей Антонов, който в "демократичния запад" бе отровен с какви ли не химикали, само и само да признае. Ама какво да признае, та той изобщо не разбира за какво иде реч. Един арестуван клетник, който заговорничил срещу папата и после вместо да избяга, 1 година си стоял в Италия! Русия ли надруса Антонов с химия да питам? Или го направиха западните сили?
Същата е схемата и с "писателя-емигрант" Георги Марков. Един подлизурко на Тодор Живков, който е участвал и в писането на сценария на "На всеки километър". Накрая, недоволен от заплатите в България, отишъл в Лондон.
Ама англичаните се усетили, че е двоен агент, и че е съмнително, че е излязъл от България със специален паспорт, издаден лично от Живков. Как се излизаше тогава? Как се емигрираше? Хората ги стреляха по границите. А Марков  - с царски паспорт в Лондон.
Е, усетиха го. Отровиха го, когато стана удобно да го припишат на България. И успяха.
И до ден днешен тази версия доминира, въпреки че отвориха досиетата в България, и вътре... нищо. Я да отворят досиетата на Англия... Дали една разумна държава отваря изобщо досиета някога...
И папата, и Г.Марков са успешни операции. И Литвиненко - донякъде.
Но сега със Скрипал май попресолиха манджата. И се обръща срещу тях. Като повтаряш един и същи номер твърде често, хората си спомнят за предната схема.
А това да убиваш агент със скъп полоний (Литвиненко) или скъп газ (Скрипал) е върхът на малоумието. Защо да тровиш десетки невинни британци, вместо да му пуснеш 2 куршума от упор? Освен ако някой друг го е отровил, и после раздува по медиите...
Една и съща история, постоянно се върти. Но все по-трудно ще минава дори на опулените лумпени, дето дават 100 лири за мач на Юнайтед. Дори тези полирани мозъци изискват малко повече въображение...

Добри Божилов

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...