Adsense-top

И WC министърът изтрещя: "Великата ограда" прогонила шапа и чумата по животните!

Вицепремиерът Валери Симеонов отново изтърси невероятно глупост в пленарна зала: благодарение на оградата по границата с Турция нито един човек не е прекрачил на българска територия миналия месец, съоръжението прогонило шапа и чумата по животните в Странджанско, където нямало нито едно заразено през 2017 г. !
Той говори по повод промените в закона за обществените поръчки, като според патреотите ще улеснят алгоритъма при поддръжката на съоръжението.
Симеонов дори призова БСП за подкрепа,  защото през 2015 г.  дали рамо на първите поправки, отново да няма обществени поръчки за строежа на оградата. Симеонов се закле, че до момента по строежа на съоръжението не е имало корупция. Минали са 10 месеца, имало е стихийни бедствия, съоръжението чака, има нужда от поддръжка, призна дупките в оградата тоалетният министър.
Направи и скандално разкритие -  че през цялото това време повредите били отстранявани на добра воля и безплатно от фирмите-изпълнители!
Но не обели и дума къде тогава са отишли милионите за строежа й! 
"Тази промяна е безкрайно необходима за България", апелира той към депутатите. И даде пример, че още не са поставени видеокамерите, предвидени с онези 160 млн., защото има обжалване на поръчката.
Симеонов обаче призна тоталното безхаберие на ДАНС по ключови разследвания, а в случая - написали доклада за нарушенията, седейки си в кабинета.
"ДАНС не си направиха труда да отидат и да видят оградата, констатациите, които са направили, са от кабинет", посочи Симеонов, с което даде да се разбере, че заключенията на антимафиотите са изобщо под съмнение, а разследванията им се правят като писарушки, на които се казва какво да пишат.
В крайна сметка законът бе приет на първо четене без гласовете на БСП и ДПС, а от Воля гласуваха "въздържал се."

Източник: BNews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...