Adsense-top

US експерти: Су-35 е равен на F-35 в далечен бой и много го превъзхожда в близък...

Американски експерти сравниха руския изтребител от четвърто поколение Су-35 с американските невидими бойни самолети F-35 от пето поколение, пише руското издание „Взгляд“,цитирано от Агенция Фокус.
Експертите счетоха, че Су-35 не отстъпва по никакъв начин на произведените на Запад изтребители от четвърто поколение и си зададоха въпроса, може ли руския самолет да противостои на бойните самолети от пето поколение, в частност F-22 и F-35.
Както предава РИА Новости, позовавайки се на изданието National Interest, специалистите са анализирали бойните действия с участието на Су-35 на близко и далечно разстояние.
Те са предположили, че скоростта, системите за заглушаване на радиосигналите и въоръжението биха позволили на Су-35 да води успешно безвизуален бой. В близък бой, Су-35 получава предимство за сметка на своята маневреност.
Във връзка с това, изданието отбелязва, че F-35 ще има трудности в близък бой с по-маневрения и по-бърз Су-35, а решаващ фактор ще бъде способността на руския изтребител да открие бързо противника и да се приближи на необходимото разстояние до него.
При това, американските експерти са предположили, че американският невидим изтребител ще успее да изстреля значително количество ракети преди приближаването на Су-35 на достатъчно близко разстояние.
Като цяло, според мнението на анализаторите, шансовете на изтребителите може да се оценят само след провеждането на реален въздушен бой.
„Взгляд“ уточнява, че Су-35 е руски многоцелеви свръхманеврен изтребител и в момента на въоръжение в руската армия има 68 такива машини. Lockheed Martin F-35 Lightning II е от типа многофункционални изтребители-бомбардировачи стелт, приети на въоръжение в американската армия през 2015 година.

Източник: Сега

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...