Adsense-top

US икономиката се разпада, медиите мълчат... за 2 седмици рекордно загубени 3 трилиона долара...

 
Медиите впечатляващо мълчат за очевидния колапс на американската и на цялата западна икономика.
За последните 2 седмици, пазарите са загубили около 15% от стойността си, което е между 3 и 4 трилиона долара.
За сравнение, абсолютната катастрофа, наблюдавана някога в историята  - тази от 1987 г. е била за 500 милиарда долара. Ако се приложи инфлационно преизчисление, би се получило 1,1 трилиона.
В момента сривът е 3 до 4 пъти по-голяма, но медиите ни занимават с откровени глупости, от типа на поредните скандали около бюджета на правителството или 8 часовата реч на лидерката на опозицията в Конгреса Нанси Пелоси.
Балонната икономика на САЩ колабира, и това е само началото.  Случващото се е съвсем логично за държава, която изнесе всичките си фабрики в Китай, затъна в дългове, и единственото и реално производство са напечатаните долари.
Но никой не смее да изрече очевидното. Вместо това разни борсови "анализатори" ни говорят за "здравословна корекция" и че "пазарите ще се възстановят"...
НЯМА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯТ! Парите на пазарите се губят лесно и се печелят много трудно. Ако погледнете графиката, ще видите, че за броени дни се стопява това, което бавно и трудно е трупано с години. "Възстановяването" евентуално, ще отнеме нови години, ако изобщо се случи.
Защото този път "лекарство", макар и отровно, няма. Предния път лекарството беше невиждано печатане на пари. Именно то наду настоящия балон. Но ако се повтори, вече ще се стигне до хиперинфлация. При това, този път, за да се надуе нов балон, трябва много повече пари да се напечатат.
Т.е. предстои или очевидния колапс на Западната икономика (която няма съдържание), или хиперинфлация.
И вместо всичко това да се каже, и да се мисли как да минимизираме щетите (на нулеви щети или на печалба никой няма да е), ние се занимаваме с евродепутатката "Келер" и с правата на третия пол...
Времето на Западната доминация е към края си, историята се случва пред очите ни, при това доста бързо...

Добри Божилов
09.02.2018

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...