Adsense-top

Каракачанов: Искам референдум срещу гeй бракове и джeндъp понятия в правната система у нас

Лидерът на ВМРО и настоящ вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов иска да бъде организиран референдум „срещу гей браковете и джендър понятията в образователната и правната система на България“.
Това обявиха от пресслужбата на партията.
Поводът за искането на Каракачанов са възникналите множество въпроси около Истанбулската конвенция, на която той е един от най-големите опоненти.
"Предизвиквам референдум срещу гей браковете и джендър понятията в образователната и правната система на България. Тези въпроси трябва да бъдат цялостно решени и т.нар. Истанбулската конвенция е само повод за допитване до народа. Тя не може да бъде единствена тема на Референдум, който касае бъдещето на моралната, правната и религиозната и националната идентичност на България“. Това заявява в позиция до медиите лидерът на ВМРО, заместник министър-председател и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
Ето пълният текст на обръщението на Каракачанов:
„Формулировката на въпроса на БСП „Против ли сте ратификацията на т.нар. Истанбулска конвенция?“ може да бъде основателно оспорена в Конституционния съд, тъй като за легитимно юридически заглавие се смята официалното, а именно – Конвенцията на съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие. Самият въпрос е прекалено детайлен и няма да има правни последици за българското законодателство извън обхвата на Истанбулската конвенция.
Очевидно е, че обществото в огромната си част категорично отхвърля термини като „социален пол“ и политики като „джендър обучение“ и т.н. Още по-малко е склонно такива да бъдат допуснати в детските градини, училищата и университетите. От публичния дебат става напълно ясно, че българите не одобряват гей браковете и че има ясни настроения всички тези въпроси да бъдат поставени в тяхната цялост.
Въпросите, които вълнуват българското общество и които предлагам да бъдат поставени за гласуване от един национален референдум, са следните:
1. Съгласни ли сте с въвеждането на трети пол, социален пол и джендър идентичност в българското законодателство?
2. Съгласни ли сте да се въведе джендър обучение в българската образователна система?
3. Съгласни ли сте с признаването на еднополови бракове в България?
Призовавам председателите на всички парламентарно представени партии, в удобно за тях време, да започнем консултации и да откликнем държавнически на гласа на народа“.

Източник: bultimes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...