Adsense-top

Източването на здравната каса става през европейската здравноосигурителна карта! BNews.bg

Източването на здравната каса става през европейската здравноосигурителна карта. Стотици милиони потъват в лечебните заведения на чужди държави, а в същото време нашата НЗОК продължава да трупа сериозни задължения.
От протоколите на надзорния съвет разбираме, че основните злоупотреби стават през европейската здравна карта,Интересна подробност е, че  управляващите знаят много добре за източването, но и до този момент не са предприели нищо! Задълженията на НЗОК към здравни системи на страни членки на Европейския съюз възлизат на 271 милиона лева.
От тези задължения 25% са по така наречения планов прием с протокол S2, а останалите са по европейската здравна карта.
Според експерти схемата за източване работи перфектно и се покровителства от политици и депутати.Моного от техниките за източване се  прилагат и в България.
Фрапиращ пример е разобличаването на депутат от групата на патриотарите. Същият е бил уличен като управлвяващ лечебно заведение още през 2015 г., а с доклад на медицински одит от 2016 г. са потвърдени нарушенията. Въпреки това и прокуратура и изпълнителната власт мълчат.
За сметка на това бе скроена постановка на здравния министър Николай Петров, който бе започнал да запушва пробойните.Недосегаемия патриотарски депутат пък се пъчел гордо с властта си и канел приближени в апартамента си на центъра в София, който струвал около милион лева.
Демонстрирания висок стандарт на живот и явното несъответствие с доходите на смущавали никого, а и няма как защото сигналите за корупция били стопирани в съответните институции!
Всичките тези зулуми ще продължават докато българския народ не каже на висок глас СТИГА !

Източник: BNews.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...