Adsense-top

Групировката ТИМ вече струва колкото цяла Варна

Активите на най-голямата икономическа структура в страната достигат рекордни равнища. Групировката ТИМ струва около 20 милиарда лева. На толкова се изчислява стойността на всичко, което тя притежава. Любопитно е, че на подобна стойност се изчисляват и активите на град като Варна.
Самата ТИМ включва конгломерат от компании в много различни сфери на икономиката. Най-голямата структура е Химимпорт, която е с холдингов характер и притежава дялове в над 60 фирми. Тя бе приватизирана от ТИМ преди години на много ниска цена, но сега върти обороти за милиарди. Групировката има инвестиции и участие в туризма, строителството, банковото дело, застраховането, добив и търговия със зърнени продукти, преработка и добив на нефте и газ, търговия с оръжие, охранителна дейност. 
ТИМ притежава и сериозна речна флотилия, собствени медии, стотици търговски обекти по Черноморието, ресторанти, молове, фабрики и заводи с различни производствен профили. Собственост има в сферите на футбола и на спортната инфраструктура.Тази икономическа структура има най-голяма тежест в страната при формирането на годишния БВП. В структурите на ТИМ работат над 50 хиляди души, а само данъците, които се плащат са в размер на близо 1 милиард лева на година. Въпреки, че около трибуквието се носят всякакви легенди, в момента мащабите на дейностите, които то развива се равняват на една голяма европейска компания.

Източник: xaknews.blogspot.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...