Adsense-top

Отсъствието на премиера от честванията на Левски е позор, бих го уволнил веднага, ако зависеше от мен...

Отсъствието на премиера от честванията на 145 години от обесването на Васил Левски е абсолютен скандал и позор. Ако зависеше от президентската институция, незабавно бих уволнил подобен държавен чиновник.
Това обяви държавният глава, в отговор на разрастващия се скандал около предстоящото отсъствие на министър-председателя от честването на Апостола.
Припомняме, формалната причина Бойко да го няма довечера пред паметника, е благотворителен тенис мач, който ще се състои в лагера за бежанци в Харманли. Премиерът ще открие новите кортове, изградени по европрограма, а после ще играе няколко мигранти от Афганистан и Ирак.
Това е поредно демонстративно отсъствие на шефа на правителството от национално и патриотично честване. Бойкотът му започна още миналата години и той пропусна 3 март, Гергьовден, Независимостта, Съединиението. Никъде го нямаше.
Сега няма да го има и на почитта към Апостола.
Бойко доста се дразни от всякакви български и патриотични чествания, които си противоречат със слугинажа, който оказва на Меркел и атлантизма.
В Европа няма друга държава, чийто ръководител да отсъства от честванията на национални герои.
Довечера пред паметника обаче ще присъства Президентът Румен Радев. Той се очертава като основна опора на българското в политиката ни, и това вече му навлича недоволството на чужбинците.

Г.Н.

1 коментар:

  1. Авторът Г.Н. "Чества" тази дата, а истинските българи правят ПОМЕН за ЛЕВСКИ!!! Тия, които честват смъртта на ЛЕВСКИ нямат място в БЪЛГАРИЯ!!!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...