Adsense-top

Доган се включи да спасява Бойко: Скандалът с ЧЕЗ е "преувеличен"...

 
Скандалът с ЧЕЗ е преувеличен - тази оценка направил Ахмед Доган по време на заседанието на ЦОБ и ПГ на ДПС в така нар. „Сараи“ в столичния квартал „Бояна“ , което продължи близо 4 часа.
Соколът събра в „Сараите“ депутатите и хората от оперативното бюро в 15.00 часа вчера
В петък при Доган имало интересни срещи с участието на важните хора в партията, а в събота следобед били изпратени съобщения до народните представители и членовете на ЦОБ. Изрично било посочено, че присъствието е задължително.
"ЧЕЗ глътна много от времето, дори не остана време за други важни теми, но пък всички са доволни от заседанието. Информацията, с която боравим е, че скандалът с ЧЕЗ е толкова голям, че правителството няма да се размине само с министерска оставка, кабинетът може да се разклати сериозно. Не е изключено да се стигне и до промяна на формата на правителството. Скандалът може да е сценарий за свалянето на този кабинет", разкри народен представител.
От ДПС обаче са получили инструкции да противостоят на това, за да не падне правителството, намиращо се в удобна коалиция с Пеевски и задкулисието.
Официална позиция на ДПС за скандала с ЧЕЗ обаче ще има едва след като се произнесат държавните институции, това пък отбеляза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
На 5 март ДПС ще се събере в хотел "Витоша", за да се готви за управление на държавата, обяви Карадайъ, като подчерта, че не говори за предизвикване на предсрочни избори. На "семинара за отворено управление" ще присъстват и гости от Брюксел.
„Ние работим и даваме своя принос за стабилност на държавата. Някои хора се опитват да го разбират като стабилност на властта. Стабилността на властта е част от стабилността на държавата, но тези две неща не са еднозначно равни. От друга страна, обаче властимащите непрекъснато да генерират скандали, дори конфликти между институциите, това са тревожни неща, с оглед стабилността на страната. Тези скандали пораждат и напрежение в обществото“, коментира Карадайъ.

Източник: 24rodopi.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...