Adsense-top

Първо честно изказване в парламента - Д.Добрев: "Водете ме за разстрел..."

В българския парламент прозвуча първото честно изказване, откакто е създаден. Делян Добрев от ГЕРБ призова от трибуната: "Водете ме за разстрел"...
Това фактически е второ честно деяние в рамките на парламент от хилядолетия насам. За първия човек, влязъл в парламента с почтени подбуди се счита англичанинът Гай Фокс. Той отишъл там с няколко бурета барут, с идеята да го взриви - заедно с депутатите и краля. От тогава върви шегата, че Гай Фокс е единственият човек, влязъл в парламента с честни помисли.
След него, до днешното изказване на Добрев, други честни слова в парламента не са се случвали.
Фокс се е превърнал в символ на борбата за свобода, неговият лик са маските на Анонимните, заимствани от филма "В като Вендета", вдъхновен от историята му.
Припомняме, „БСП за България” отново настоя от пленарна зала да бъде отстранен депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.
Призивът за това от парламентарната трибуна направи народният представител Александър Симов. Като аргументи той посочи решението на Конституционния съд във връзка с оставката на Делян Добрев.
„Трябва да сме в съзвучие с Конституцията, трябва да изпълните това мое желание”, обърна се Симов към председателстващия заседанието Валери Жаблянов.
В отговор на призива народният представител от ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по правни въпроси Данаил Кирилов заяви: „Аз остро възразявам да се допускат подобни процедури от народни представители в залата на този парламент. Всички оратори, след като са в тази зала, трябва да имат достатъчно компетентност, за да знаят кога се прекратява мандатът на народен представител”.
Той настоя призива за отстраняване на Добрев от зала да не бъде допускан.
Изказване направи и Делян Добрев. „Чудех се в последните дни защо толкова ме мразят колегите от БСП и единствената причина, която намерих е, че всеки ден съм със синя вратовръзка. Днес специално съм си сложил червена”, заяви той. След това Добрев се обърна към Жабланов и му каза: „Предлагам не само да ме отстраните от зала, а да викнете и полиция, за да ми сложат белезници или направо да ме дадете за разстрел”. 

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...