Adsense-top

Ахмед Доган: Коледният ми подарък е и за президента Радев!

"Добре е когато четете думите на почетния председател Ахмед Доган, да бъдете много внимателни. В обръщението си по Коледа той изрази загриженост за стабилността на държавата, като подчерта, че няма подготвени субекти, които да поемат управлението и променят политиката в държавата.
Днес пихме едно кафе с д-р Доган и той ме попита: Ако това е коледен подарък – моята загриженост за държавата, защо трябва да е само за Борисов.
 Би трябвало да е подарък за всички институции и особено за президента Радев, защото той е един от факторите, които трябва да се грижат за стабилността на България."
Така коментира словесния сблъсък между президента Радев и премиера Борисов депутатът от ДПС Йордан Цонев. 
По думите му остри нападки между президент и премиер не изглеждат добре нито за държавата, нито за българските граждани.
Този процес на влошен диалог между институциите, на моменти има много неприятен тон. 
ДПС никога не е участвал в процеси, които влошават диалога, защото това се отразява на стабилността на държавата. И затова сме дали няколко пъти знаци в тази посока. ДПС ще запази добрият тон. И добре го каза колегата Пеевски – не е добре за държавата, когато има конфликт между институциите, коментира депутатът от ДПС.
Епицентър.бг припомня думите на почетния председател на ДПС д-р Ахмеед Доган, казани преди Коледа 2017 година, които политиците днес като че ли не са разчели правилно: 
"Във вътрешно-политически план предизборната парадигма за президентските и парламентарни избори-2017 година все още не е стихнала: кой-кого ще „елиминира“, „смачка“ или „ победи“ вече работи в личностно измерение и тъкмо затова излиза извън нормалните граници на изразяване с Езика на политиката;
Второ, обективната неопределеност на външно-политическия проспект задава безпокойство и тревожност, което се равнява на „ наливане на масло в огъня“ във вътрешно-политически план."
Големият проблем на правителството на Борисов е коалиционната му политика и по-конкретно включването на отявлени националисти в кабинета. Дори и това не е най-големият грях, защото Обединените патриоти имаха шанса да покажат и докажат консолидирана социална отговорност към националните интереси в контестта на общоевропейските политики. Но тъкмо такава значима цел не се постига с Езика на омразата и агресията, с език, който възпроизвежда разделение и противопоставяне!...
Страната е изправена пред много сериозно предизвикателство. Председателството на ЕС. България ще бъде във фокуса на важни събития и мероприятия. И въпрос на обща политическа и социална отговорност е да комуникираме на нормален европейски политически език....
Вотът на недоверие, който предстои, няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи. Но ако вотът на недоверие мине, какво правим? Има ли партия, която е готова да управлява страната след евентуални предсрочни избори? Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата.
Ако целта е „стани да седна“, не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом. Защото, първо, че тотално ще се изпортим, може някак да се преглътне. По-важното е друго: това правителство няма да има по-дълъг живот от няколко месеца. И отново влизаме в опасната спирала на предсрочни избори само и само дa си намерим място в централната властова система на държавата. Затова дълг на гражданското общество и на  всички политически сили е да гарантират сигурността и стабилността на държавата."...

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...