Adsense-top

Нашите не се предават, та после терористите да правят пропаганда с екзекуциите им по Интернет...

 
Свалянето на руския бомбардировач Су-25 в Сирия е американски изстрел в гърба на Русия.
Руският Су-25 може да е свален в Сирия с цел да се предизвика провокация, която да доведе до ескалация на напрежението в региона. Това коментира пред “Интерфакс” председателят на парламентарната комисия по отбрана Владимир Шаманов.
Според него, пилотът правилно е постъпил като се е бранил до последно. "Това е храбър ход. Руските пилоти не се предават, та после да ги снимат и да разпространяват унизителни кадри как ги екзекутират в Интернет. Със саможертвата си, нашият пилот не е само е отнесъл няколко нападатели в отвъдното, но е попречил и на пропагандната война на терористите..."
Той не пропусна да припомни, че в сирийската провинция Идлиб са разположени над 1000 американски военни инструктори. Те обучават опозиционните на президента Башар Асад ислямистки милиции.
Заместник-директорът на комисията за отбрана и сигурност в Съвета на федерацията Франц Клинцевич заяви, че американците използват трети страни, за да въоръжат сирийската опозиция с остарели руски и американски ПВО системи.
“Видяхме, че те вършат работа. На американците тяхната русофобия скъпо ще им струва“, предупреди пред Интерфакс Франц Клинцевич.
Първият заместник-председател на комисията в Думата по международни отношения Дмитрий Новиков заяви, че Русия ще иска от Съвета за сигурност на ООН да разследва свалянето на самолета.
“Ние сме в Сирия по покана на законното правителство, а американците не могат да посочат по чия покана са там“, отбеляза Новиков.
От Джебхат ан Нусра пък публикуваха документите на убития руски пилот.
Пилотът на сваления руски щурмовак Су-25 се бори с екстремистите до последно, обяви руското военно министерство, цитирано от местни медии.
Ведомството информира, че пилотът се е самоубил с граната, тъй като е бил обграден от терористите.
Турция може да има вина за сваления руски щурмoвак Су-25 в Сирия
Пилотираният от майор Роман Филипов самолет беше свален с преносим зенитно-ракетен комплекс над Идлиб в събота.
Министерството отбеляза още, че Филипов до последно се е опитвал да управлява самолета.
Кремъл ще иска свикване на Съвета за сигурност на ООН
Според ведомството Филипов е опитен пилот с десетки успешно изпълнени задачи в Сирия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...