Adsense-top

И Оборище, Възраждане и Красно село ще плащат рекет за паркиране на Фандъкова...

 
Зелената зона за паркиране в София ще се разшири с още около 5500 места. Паркирането ще стане платено в горната част на квартал "Лозенец" и в нови участъци от районите "Оборище", "Възраждане" и "Красно село".
Предложението за разширение на зелената зона е на районните кметове и ще бъде разгледано днес от транспортната комисия към Столичния общински съвет. Това се случва при пълна изненада за живущите в районите, въпреки че кметовете твърдят, че били провели "обществено обсъждане". Всъщност никакво обсъждане не е провеждано, никой не е знаел, всички разбират като се приеме.
Това е пореден ход от страна мутренската групировка ГЕРБ, за превръщане на цяла София в "зелена зона", така че всички автомобили да плаща ежегодната такса за паркиране.
Алчността на мутрите превръща града в абсурден за живеене. Дори да имаш "винетка" за паркиране пред дома си (100 лв. годишно), то ако идеш на гости, реално трябва да пускаш СМС-и. По 1,20 лв. на час. Дори да искаш обаче, не можеш да пуснеш за повече от 4 часа. После или си тръгваш от гостито, или ти вдигат колата паяците.
Ако исканията бъдат приети ще се плаща в горната част на "Лозенец". Според прогнозите в квартала ще има 2300 места за паркиране в зелена зона. Там преди няколко месеца бе въведена зелена зона, но само в долната част на квартала.
В "Оборище" зелената зона ще се разшири с около 1100 места и ще бъде въведена в карето между бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", бул. "Данаил Николаев", бул. "Ситняково", ул. "Черковна" и ул. "Султан тепе".
В район "Красно село" паркирането ще стане платено в квартал "Крива река" - между бул. "Гешов", бул. "П. Славейков", бул. "Тотлебен" и ул. "Г. Софийски", както и в карето между ул. "Добруджански край", ул. "Йоаким Кърчовски", бул. "Тотлебен" и бул. "Скобелев". Там ще има около 700 паркоместа.
В район "Възраждане" зелена зона с около 1400 паркоместа се въвежда в участъка между булевардите "Сливница", "К. Величков", "Скобелев" и "Опълченска" - тоест в кварталите "Зона Б5" и "Зона Б18".
"По груби сметки общо новите места в зелена зона ще са между 5000 и 5500, ако СОС приеме и четирите искания. След решението на СОС ще направим проекти и тогава ще е ясен точният брой на новите места. Ще са ни нужни около 3 месеца за въвеждането на зоната - за поставяне на знаци, маркировка, антипаркинг колчета и др.", обясни шефката на "Паркиране и мобилност" в Центъра за градска мобилност Румяна Милова.
Така изненадващо обявено, едва ли има време за протест днес. Може би всичко ще се слее в едно - бесилки пред парламента и на тях и Бойко, и Фандъкова, и Цецо - всички в едно. После ще отменим зеления грабеж, както и другите издевателства на ГЕРБ над народа...

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...