Adsense-top

Северен Поток започва да се строи, въпреки санкциите, за Германия може, за нас...

 
Докато България се чуди как да отхвърли "Южен Поток" и какъв нов слугинаж да измисли, То Северния близнак на проекта вече започва да се строи. И няма никакви пречки нито от Европа, нито от никакви санкции...
Компанията, оператор на проекта „Северен поток 2“ Nord Stream 2 AG вече има пълен картбланш да извършва строителни работи в териториалните води на Германия.
„Днес Nord Stream 2 AG получи разрешение за строителство и експлоатация на морската част на газопровода „Северен поток“ 2 в териториалните води на Германия и сухопътната част в района на Лумбин в близост до Грайфвалд. Властите в Щтралзунд издадоха официално разрешение за строителството на 55-километровия участък на газопровода в съответствие със закона за енергийната промишленост“, се казва в съобщение на компанията оператор, цитирано от РИА Новости.
В средата на декември пък се разбра, че е било издадено първото частично разрешително за строеж на тръбата в района на континенталния шелф по бреговете на Германия. Разрешението за строителство в 35-километровия крайбрежен участък в района на Балтийско море бе издадено от управата на град Щралзунд в провинция Мекленбург-Предна Померания.
Проектът за изграждането на „Северен поток 2“ предвижда строителството на две газови тръби с общ дебит от 55 млрд. куб. метра газ годишно, които да минават по дъното на Балтийско море от крайбрежието на Русия до това на Германия. Планирано е новият тръбопровод да минава паралелно до тръбите на „Северен поток-1“. Проектната му стойност е €9,5 млрд.

ГН 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...