Adsense-top

Тома Томов: Конвенцията е картонена къща, поддържана от двете страни от Борисов и от Станишев

"Истанбулската конвенция е картонена къщичка, поддържана от едната страна от Бойко Борисов, а от другата от Сергей Станишев".
Това заяви в стуиото на БиТиТи журналистът анализатор и депутат от БСП Тома Томов.
"Аз не съм член на БСП и съм от гражданската квота. Не мога да коментирам какво става вътре в партията. Аз лично съм против Истанбулската конвенция. Този документ има едни прекрасни 30 страници, но другите обяснителни 70 страници са нещо страшно. Българското обществено мнение е много по-важно от мнението на ПЕС. Подчерта Тома Томов в сутрешния блок на БТВ.  
Това, което стана в Софийския университет по отношение на Конвенцията, не се е виждало от времето на спасяването на евреите.  Не може социнтерна да диктува. Европейските социалистически партии  се разпаднаха за това. 
"В Европа видяхме огромен провал на френската социалистическа партия, благодарение на Франсоа Оланд. В Германия видяхме също огромен провал на ГСДП. Мартин Шулц се провали с гръм и трясък. Не казвам, че Истанбулската конвенция е виновна за тези провали. Българското общество иска да се чуе неговия глас и не иска да му се налага чуждо мнение. Аз лично подкрепям линията на Корнелия Нинова и съм убеден, че не трябва да приемаме тази конвенция", категоричен беше Томов.
"Никой не може да каже какво ще стане в Европа, докато няма стабилно правителство в Германия. В момента имаме един силен лидер в лицето на Еманюел Макрон. Трябва да изчакаме Ангела Меркел да изгради едно работещо правителство и тогава да мислим за решаване на европейските проблеми, включително и нашето участие в еврозоната и Шенген", добави той.
"Аз лично не харесвам Тръмп. Но той върна 350 милиарда инвестиции за една година. Всеки месец в САЩ се отварят по 200 000 нови работни места. Но имам чувството, че някой го държи постоянно за гушата. Твоето поколение му предстои да изживее една много студена война. Това, което ние преживяхме, смаза живота на десетки милиони и това вероятно ще се случи през идните десетилетия".
В момента в САЩ катранът е Русия, а дяволът е Владимир Путин. Тръмп непрекъснато предава Путин: Къде са ти децата, къде са ти парите? Всичко е на Запад. Можеш ли да се гордееш с растеж от 1% годишно? Путин несъмнено има огромни постижения в Сирия, но не и в страната си.
В същото време според Томов, Китай се развива неудържимо и само след няколко години икономиката му ще задмине САЩ, което ще е предпоставка за противоборство и във военната сфера, което потвърждавало тезата му за нова студена война. 
Според мен ни предстои нова Студена война. Ние преживяхме една такава ужасна война и ни чака нова. В САЩ има вътрешни битки и схватки. Тръмп е като риба, към която е насочен харпун. Според мен ръката, която държи харпуна, до края на годината ще натисне спусъка. Въпросът е дали Тръмп ще оцелее или неговите опоненти ще изгубят. Според мен тези схватки ще продължат до ноември. Едва след това ще разберем дали ще има импийчмънт на Тръмп или той ще оцелее", прогнозира Томов.
"Аз съм песимист за бъдещето на Балканите. Тук е натрупана много история. Ние трябва да прегърнем Македония. Това е така, но нещата са много сложни. Турция е осъдена на величие. България трябва да се съобразява с Турция. Да си мислим, че можем да бъдем посредник между Турция и Европа е малко смешно", завърши журналистът.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...