Adsense-top

Макрон ще "реорганизира" исляма във Франция, по модела на Тодор Живков у нас...

Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че иска да реорганизира исляма във Франция за по-добро интегриране на вероизповеданието, за борба срещу фундаментализма и за запазването на „националната кохезия“, предава Politico, цитирана от Фокус.
„Ние работим по структурирането на исляма във Франция и общо как да го обясним, което е извънредно важно“, заяви Макрон. „Целта ми е да преоткрия това, което стои във френската концепция за секуларизма, за да се запази националната кохезия“, допълни той.
„Няма да разкрия какво е предложението, докато работата не бъде приключена“, заяви той на въпрос дали може да разкрие детайли по плана си.
Източници близки до Елисейския дворец обаче твърдят, че законодателно Макрон ще опита да постави всички ислямски вероизповедания под обща "шапка", която да бъде оглавена от верни на Републиката хора. Т.е. от агенти на френските служби.
Това по същество би повторило ситуацията с исляма в България по времето на Тодор Живков. Той беше създал едно "главно мюфтийство", и цялото му ръководство бяха агенти на ДС.
Така проблеми с ислямизъм у нас не е имало никога...

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...