Adsense-top

Пеевски: Президентът ми дължи извинение

Депутатът от ДПС Делян Пеевски поиска извинение от президента Румен Радев заради изказването на държавния глава, че с премиера Бойко Борисов имат общи бизнес интереси.
"Ако смятат, че аз съм нещо „лошо”, да кажат защо. 
Президентът Радев заяви, че имам обвързаности с премиера и че той ми разпределял обществени поръчки, да каже сега и кой му е дал такава информация. Защото това са лъжи, разпространявани от медиите на една група олигарси с единствената цел да оказват натиск върху премиера и институциите и да манипулират общественото мнение.
Не ми се иска да вярвам, че и президентът Радев е попаднал под влиянието на този кръг олигарси. Очевидно е обаче, че той заговори именно с тяхната риторика. И това няма как да не ме обижда, защото е лъжа. А за лъжите се дължи извинение", казва Пеевски в интервю за собствения си вестник "Телеграф".
Пеевски се оплаква, че постоянно е замесен във фалшиви новини. Причината била, че "на олигарсите на Костов" им трябвало прикритие.
"Аз съм само на 37 години, а вече толкова време тези хора се упражняват върху името ми. Когато те са забогатявали от бандитската приватизация на Костов, аз съм бил ученик.", казва още Делян Пеевски.
Той отново се оплаква, че бил жертва на инсинуации, обиди и клевети.
"Несериозно е как "Капитал" на Прокопиев се самоопределя като "независима" медия, вероятно за да отговори на изискванията за получаване на следващия финансов грант.
Само читателите могат да определят една медия като обективна или независима, а днес има прекалено много медии, особено интернет сайтове, които са постоянен източник на фалшиви новини.", казва Пеевски за вечния си опонент Иво Прокопиев.

Източник: Банкеръ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...