Adsense-top

Зелената зона ще е и за детски колички, велосипеди и "всяко едно превозно средство"...

В опит да издоят всеки възможен лев от софиянци, столичните общинари сътвориха невъобразим абсурд.
В предложението на наредба за разширяване на "зелената зона" има и текстове за поправка на някой разпоредби в старата наредба.
Един от предложените текстове е понятието "моторно превозно средство" да се замени с "всяко едно превозно средство".
Така форулирано обаче, правилото за паркиране ще обхване и немоторните превозни средства, и изобщо всяко едно устройство за придвижване. Вкл. "сегуей", инвалидна количка, велосипед, тротинетка, количка за бебе и дори... скейтборд.
Припомняме, ГЕРБ са в процес на поетапно превръщане на цяла София в "зелена зона", което е идея на Фандъкова от преди няколко години. Тя предложи да се плаща дори за паркингите пред блоковете в панелните комплекси, където хората сега паркират съвсем законно и безплатно. Били общински и трябвало да и се плаща.
Това тогава не стана, но сега го правят стъпка по стъпка - като на всеки няколко месеца добавят по още някой квартал в зелената зона. Това естествено води до изместване на колите в съседния квартал, и после за да го "спасят", въвеждат зелена зона и там.
В крайна сметка, повечето места в зоните стоят празни, т.е. парко места реално се губят. А хората се чудят къде да оставят колите си...
Сега явно същото ще се отнася и за майките и децата с колела...

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...