Adsense-top

Кота натовецът Каракачанов и противникът на НАТО Сидеров ще отговарят на въпроса: Ще изпращаме ли пушечно месо в Ирак по заповед на янките?

България ще се включи в новата обучителна мисия на НАТО в Ирак, съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов, който участва в срещата на военните министри от страните-членки на пакта в Брюксел. Той обаче не уточни какви ще са параметрите на българското участие там…
Имам няколко въпроса към Каракачанов и партньора му Сидеров: Има ли правителствено решение за изпращане на български военни в Ирак, в което се посочват параметрите на нашето участие?
Ако няма, на какво основание военният министър е дал съгласието си за тази мисия на НАТО?
След като параметрите на мисията в Ирак не са ясни, каква е гаранцията, че България няма да бъде въвлечена в нова кървава авантюра, като тази през 2003 г., която разори Ирак и роди Ислямска държава?
Каква е позицията на противника на НАТО Сидеров към съгласието на Каракачанов да изпрати български военни в Ирак?
Ръкостискането на Каракачанов с военния министър Матис означава ли, че сме дали съгласие за изпращане на пушечно месо в Ирак (както това сторихме през 2003-а) и че ще поискаме наем за американските бази в България (както това поиска Сидеров преди седмица)?
И кога управляващите Каракачанов и Сидеров ще отговорят на тези въпроси пред нацията и пред своите избиратели?

Велизар Енчев, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...