Adsense-top

Ще удвоя пенсиите в България, ако ми дадат да управлявам златото, пътищата и плажовете само...

България е богата държава, буквално плячкосвана от малък и безкрайно алчен елит.
Така президентът Владимир Путин отговори на въпрос българи от малката общност живееща в Русия, по време на предизборна среща в градчето им в Бесарбийсския регион.
Ако аз управлявах България, дори не България, дайте ми само златото, пътищата и плажовете, само с това мога да удвоя пенсиите веднатга, каза Путин. 
"Нека погледнем цифрите - в пенсионния фонд годишно постъпват около 2,5 милиарда евро. С тях се плащат настоящите пенсии. В същото време, само от една от златните концесии, които са общо 4, държавата губи 1 милиард евро. Това не са измислени цифри, това са официални данни. Въпросният концесионер е внесъл в хазната за 2017 г. 20 милиона евро. В концесионния договор пише, че това е 2% от печалбата. Значи извън България са изтекли  980 милиона евро. Близо 1 милиард. А концесиите, както казах, са 4. Дори другите да са по-малки, поне 2 милиарда евро общо губи българският народ само от това..." - обясни президентът.
После мина на пътищата.
"Европа строи на България безплатни магистрали. А България не си събира таксите за тях. За цяла година, България събира 150 милиона евро от винетки. Сърбия, която сама си строи магистралите, и която има по-къса отсечка от България, та Сърбия събира само от транзита си 1 милиард евро. От същите камиони, които минават и през България".- обясни Путин.
Накрая коментира и темата за Черноморието:
"Наши туристи - около 600 хиляди на брой са си купили имоти край морето. Влели сме милиарди в българската икономика. И сега вместо да ни насърчат, както правят например гърците, те се опитват да ни изгонят. Имало някаква "руска заплаха". И това пряко обезсърчи нашите купувачи. Това не е ли глупава политика - в Гърция нама руска заплаха, а в България има? Но има и по-голям абсурд - само Крим, който е на север и има месец и половина летен сезон, та само Крим докарва двойно повече пари на Русия, отколкото цялото крайбрежие докарва на България. Където летният сезон е двоен - 3 месеца. Представете си колко повече хотели и колко по-дълга плажна ивица имат!  И колко по-топло е там. И от това какво влиза в хазната? Нищо. Кражбите са невиждани, затова е така..." - завърши Путин.
"Ако се направи равносметка, дори само от тези 3 компонента, в българския бюджет могат да влязат нови чисти 6-7 милиарда евро. Ще се удвоят пенсиите, а ще има и за друго. Но този нещастен народ просто е изтеглил най-лошия късмет на историята. Няма по-пропаднали и по-крадливи политици от българските" - бяха финалните думи на руския държавен глава. 
Припомняме, че според покупателната им сила, руските пенсии са около двойно по-големи от българските.

Г.Н.

23 коментара:

 1. АБСОЛЮТНА ИСТИНА !ПО СКОРО ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ПОМОГНИ НИ ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ МАФИЯТА !БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Първо да оправи родината си пълна е със злато, петрол,земи...а пък над 80 % от руснаците живеят в мизерия и мечтаят за америк. начин на живот. Съмнително е Путин да е казал това.

   Изтриване
  2. Пази боже!!!! Те руските мърши " помагаха" 45 години, та за това сме толкова зле сега...

   Изтриване
  3. Да затова сега американците ни помагат и през войните те ни помагаха

   Изтриване
 2. Помогни си сам,за да ти помогнат

  ОтговорИзтриване
 3. Нещо не се връзват сметките. 2000000000 евро значи, че в България вадят около 60 тона злато 24 карата на година. Абсолютно невъзможно!!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Този коментар бе премахнат от автора.

   Изтриване
  2. Възможно драги, възможно и повече може! Имаме най-богатите управници от целия свят, а както виждам от теб имаме и най-малоумния народ!

   Изтриване
 4. Европа строи на България безплатни магистрали. А България не си събира таксите за тях. За цяла година, България събира 150 милиона евро от винетки. Сърбия, която сама си строи магистралите, и която има по-къса отсечка от България, та Сърбия събира само от транзита си 1 милиард евро. От същите камиони, които минават и през България".- обясни Путин." ТЕ "ТАКСИ" СЪБИРАТ САМО, ЧЕ СИ ГИ ПЪХАТ В ДЖОБА .... БУКВАЛНО !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Не е вярно,че си ги пъхат в джоба! Безхаберие и страх,как ще реагира Европарламента.

   Изтриване
 5. като е толко отворен, защо в супер богатата му държава над 80% по последните им статистики за 2017 живеят на официалния праг на бедноста? айде да си оправи русия първо и после да дава акъл.

  ОтговорИзтриване
 6. димитър панайотов3 февруари 2018 г., 10:28 ч.

  Това е фалшива информация, че са думи на Путин, по скоро са идеите на Сидеров!!! Ами само от кражбите на Лукойл губим по 4милярда годишно и ето ти; двойни пенсии, нелегални авторе!!!

  ОтговорИзтриване
 7. Така е истина е !Но от къде да съм сигурен че това го е казъл В.Путин ? Ако е преписано поне сложете препратка ако е снимано от тамошна телевизия сложете клипа !Тази статия и аз мога да я напиша от името на В.Путин !!

  ОтговорИзтриване
 8. Пълна измишльотина е това.

  ОтговорИзтриване
 9. А Лукойл не ни ли източва господин президент? Докога?

  ОтговорИзтриване
 10. Вместо кой го е казал, по-скоро колко истина има в това, мисля че трябва да се замислим? Пък биле те и по-малко от 6-7 млрд. евро за бюджета.

  ОтговорИзтриване
 11. това е от т.н. fake news. Нищо такова никога не е казвал

  ОтговорИзтриване
 12. Дайте ми пътища , плажовете и златото ..... и ще....хахаха.... и ще стана богат ....

  ОтговорИзтриване
 13. Измислици премислили. Това платена новина ли е? Леле, голяма глупост написахте...

  ОтговорИзтриване
 14. Виште хора,-Който има уши нека чува,който има очи нека вижда,това е истина,нашите "управници"са болни от две неизлечими болести:-алчност и стиснатост,те вървят ръка за ръка.Впр.е...какво и как можем да променим ние...
  А за тези които коментират Путин,за това че е отговорил с истина на въпрос,нека зе замислят,че няма място за сравнение,да упр,Русия е толкова сложно...По скоро Руснаците да се молят,по някъкъв начин,да не сменят,Наште и техните управници...България за 2 г.ще се оправи,ами Русия за 6 мес.и край...

  ОтговорИзтриване
 15. Аз живея в Русия,всичко си е супер,Ви там гладувате

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Поклонници на дявола и соросоиди измислят всякакви интриги само и само да ни скарат с братята, но народа знае и помни!

   Изтриване

Кажете си мнението...