Adsense-top

Мохамед е най-често срещаното мъжко име в Брюксел

 
Мохамед е било най-често срещаното име в Брюксел за миналата година, показват данни на Белгийската национална статистическа служба, цитирана в. Le Soir.
В Белгия най-разпространеното име сред мъжете е Жан. Същото име е на първо място и във Валония, а във Фландрия мъжете най-често носят името Марк. Най-много жени в Белгия се казват Мария или Мари, предава и БТА.
Също по официални данни в Брюксел най-многобройни са чужденците от Франция, а на второ място са мароканците. В Белгия 2/3 от чужденците са от европейски държави. В столицата населението е съставено от граждани на 184 страни.
В района на столицата 13 313 мъже носят името Мохамед, а 7409 - иначе най-често срещаното на национално ниво Жан. На трето място е Мохаммед (4731 души). С малка разлика следват Мишел, Филип, Пиер, Ахмед, Никола, Давид и Даниел.
Сред женските имена в Брюксел Мария (11 166) и Мари (8848) също са на първо място, следвани от Фатима (6036 души).
Мохамед, Мохаммед и Фатима са единствените имена в класацията на десетте най-често срещани, които не са били типични за страната през 19 и 20 в. Те се появяват в списъка единствено за района на Брюксел, но не и на национално ниво.

Източник: Дневник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...