Adsense-top

МВР забърка името на Десислава Радева в измислен скандал


Изтекла от МВР информация забърка името на съпругата на президента Десислава Радева в измислен скандал. Медиите съобщиха, че през изминалата нощ полицейски патрулки са преследвали колата на НСО, в която е пътувала Радева, след като отказала да спре за рутинна проверка. Нещо повече – твърдеше се, че президентската съпруга лично е шофирала мерцедеса. “Да, действително е имало полицейска акция по това време и на това трасе, но не можем да коментираме повече информация, обърнете се към НСО”, коментираха пред медиите от пресцентъра на МВР и така подхраниха интригата.
По-късно от президентството съобщиха, че тиражираната информация за това, че патрулки са гонили колата на президентшата и че тя сама е шофирала колата, категорично не отговарят на истината.
“В никакъв случай г-жа Радева не е шофирала автомобила, не е имало преследване в София с патрулки. Тя е била в колата с охраната си и с шофьора”, заяви и шефът на НСО в оставка ген. Ангел Антонов, цитиран от “24 часа”.
Според него не става въпрос за инцидент, а за нарушена координация между отделните служби – не са разпознати колите, обясни Антонов. Случват се подобни случаи, но ще търсим първопричината след като анализираме ситуацията, допълни той. И обясни, че всички останали подробности ще ги разкаже след приключване на проверката.
“Не може така безотговорно да се говори, че г-жа Радева е карала автомобила. Как си представяте ВИП-лицето да кара автомобила – това е невъзможно”, отсече шефът на НСО. В момента извършваме проверка по цялостната ситуация около случая и ще се изяснят всички подробности и всичко, което се е случило. Докладват ми се нещата и ще се извършат и допълнителни проверки, докато имам тази възможност, допълни ген. Антонов.
Той обясни, че ако има нарушения, те са от страна на служителите на НСО.
„Никакви гонки с кола на НСО с Десислава Радева не е имало! Патрулът в първия момент не е забелязъл каква е колата. Никакви гонки не е имало, колата е управлявана от шофьор от НСО, колата е на НСО, първата дама е била на задната седалка”, коментира случая и министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов по бТВ.
Десислава Радева не е шофирала колата, която е била спряна за проверка от полицейски патрул, каза Каракачанов. Той поясни, че полицаите не са забелязали лампите на автомобила на НСО, които може и да не са били включени. При всеки случай, когато мине кола с тъмни стъкла и не е със специален режим на движение, тя се проверява, обърна внимание Каракачанов.
По думите му после всичко се е изяснило, когато са видели, че това е кола на НСО и в нея се вози първата дама Десислава Радева.
“Днес трябваше да има среща между ръководството на НСО и полицията, за да се види къде е грешката. Не е имало препречване, просто, докато се установи каква е колата, полицаите тръгват, естествено да проверяват. При всеки един случай, когато мине кола с тъмни стъкла, се проверява. Просто не са разбрали каква е колата. Не е имало скандали или пререкания, просто грешка. Трябва да се уточнят тези неща, за да не се получават подобни грешки”, заяви още вицепремиерът и министър на отбраната.

Източник: ГЛАСОВЕ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...