Adsense-top

Ако отречем Народния съд, ще се скараме с Израел и САЩ - повечето осъдени са антисемити, искали да избият евреите...

 
Ако България отрече Народния съд, нищо чудно да влезем остър конфликт с Израел. Евреите знаят, че повечето осъдени от този съд са били антисемити и са искали да ги избият.
Това коментираха историци и професионалисти, във връзка с новото избухване на спора.
Това стана, след като БСП поиска в своя декларация да се впише, че Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие.
Заради това,  Парламентарната група на ГЕРБ и Съюзът на репресираните от комунизма поискаха оставката на Валери Жаблянов като заместник-председател на парламента.
Той обаче заяви, че няма причина да подава оставка.
Аз имам мое лично мнение, така че не виждам нищо нередно в случая. За какво да подавам оставка? Редица международни документи го определят като задължителен - каза Жаблянов.
По-късно все пак конфликното  изречение беше изтрито.
Днес парламентарната група на БСП за България се събира с Изпълнителното бюро в централата на партията, за да обсъдят исканата от ГЕРБ оставка на Валери Жаблянов.
Наскоро Полша прие закон, който отхвърли вината на страната за зверства на нацистите през Втората световна война, и дори забрани да се отричат действията на украинските нацисти от онова време.
Въпреки, че чисто формално страната е права - поляците не могат да са отговорни какво са правили нацистите на тяхна територия, въпреки това имаше остра реакция на САЩ и западните сили. Израелският премиер Нетаняху изрази силно критична позиция.
България дори не е била окупирана, а е била съюзник на Третия райх. Ако отречем народния съд, прославяме фашагите...

ГН

1 коментар:

  1. Вижда се кои са потомците на някогашните фашисти в Българския парламент - тези, които отричат Народния съд. Сега вече си свалиха маските и видяхме истинското им лице.

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...