Adsense-top

Падат визите за Кабо Верде...

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с премиера на Кабо Верде Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.
Страните ни имат потенциала да развиват и активизират сътрудничеството в сферите на културата, образованието, туризма, икономиката и бизнеса, бе общото мнение, което споделиха на срещата Цвета Караянчева и министър-председателят на Кабо Верде.
Председателят на българския парламент изрази увереност, че добрите отношения между двете страни ще продължат да се задълбочават и укрепват.
Цвета Караянчева отбеляза, че ще съдейства за сформирането на група за приятелство с Кабо Верде в българския парламент, която да допринесе за по-тясното сътрудничество между двата парламента.
Жозе Юлисиш де Пина Корея и Силва посочи, че за страната му е особено важно да бъде засилено партньорството в сферата на образованието, за което ще разчита на подкрепа от страна на България. Той изрази надежда да се изградят стабилни контакти в сферата на туризма и инвестициите.
Ние имаме специална програма за партньорство с Европейския съюз и искаме да засилим тези връзки, отбеляза премиерът на Кабо Верде.
Той допълни, че от май месец ще отпадне визовият режим за европейски граждани и заяви, че основната цел на институциите в момента е да бъде изградено пространство на сигурност във вътрешен и външен план.
Припомняме, вчера с лидера на Кабо Верде се срещна и премиерът Бойко Борисов, и обеща "големи български инвестиции" в тази страна.

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...