Adsense-top

Георги Първанов: Оставката на Теменужка Петкова засили съмненията, че тя е бушон

Оставката на енергийния министър Теменужка Петкова засили съмненията, че тя е бушон.
Това каза Георги Първанов. 
Президентът на България от 2002 до 2012 г. изрази мнението си за второто оттегляне на министър в третото правителство на Бойко Борисов.
„Не съзирам потенциал тук. 
Тази сделка не буди доверие в обществото и потребителите.
Съмнението остава и ако от другата страна имаме държава, защо България не проявява интерес.
Ние няма да се намесваме в правилата на сделката, но държавата трябва да защити своя интерес и интереса на тези 3 млн. потребители.
Има много неща, които чакат своя отговор. 
На първо място това е въпросът „Кой?”, обясни той пред Нова телевизия.
"Може би оставката да е свързана с преговорите между ГЕРБ и техните коалиционни партньори. Не бих се изненадал, ако наследникът на Петкова на поста бъде от Обединените патриоти", коментира още  Първанов.
Той коментира и спорът за изучаването на комунизма в училище. „От всички спекулации с историята, тази с учебниците по история е най-тежка. Има крещящо двоен стандарт в отношението към периода до 9-и септември 1944 г. и след 9-и септември 1944 г. Аз съм за това да се покаже насилието в лагерите, репресиите. Но ако ги има след 9-и септември, защо ги няма в учебниците преди 9-и септември 1944 г.”, каза още бившият президент Георги Първанов.
По повод енергийните проекти той коментира: „Аз не поставям АЕЦ „Козлодуй” като алтернатива на АЕЦ „Белене”. Нека да се работи по двата проекта. На Белене имаме готова площадка. Имаме реактор, който е построен точно заради тази площадка. Тепърва проучванията трябва да продължат, да се търсят лицензи. Тоест, забавянето ще бъде повече от 10 години. Време, в което ние вече трябва да произведем ядрена енергия. Така че без да отричам варианта за седми блок в АЕЦ „Козлодуй”, а още повече, че там имаме свръхнатовареност – имаме 6 реактора, от които два работещи и четири се извеждат. Така че много по-сигурно е, ако говорим за сигурност, АЕЦ „Белене”.

Източник: Фрог нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...