Adsense-top

Грузински снайперисти си признаха за разстрелите на Майдана в Киев, организирани от ЦРУ...

 
Бивши грузински военни, пристигнали в Украйна за участие в Евромайдана през 2014 г., признаха разстрела на привържениците на украинската опозиция в Киев, предаде РИА "Новости".
В интервю за агенцията снайперистът Коба Нергадзе разказа, че тогава разговарял с Мамук Мамулашвили, съветник на бившия грузински президент Михаил Саакашвили, който му обяснил, че „трябва да се създаде хаос на Майдана, да се използва оръжие по всички цели, протестиращи и полицаи”.
Нергадзе си спомня, че на 14 или 15 февруари 2014 г. били събрани в хотел „Украйна”, намиращ се под контрола на протестиращите. Пред тях говорил комендантът на Майдана Андрей Парубий (сега спикер на Върховната рада) и обещал скоро да им „даде задача”.
На срещата присъствал и някой си Кристофър Брайн, представен като бивш американски военнослужещ. След няколко дни им донесли „за защита” оръжие – основно карабини СКС, автомати „Калашников”, дори снайперска пушка „Драгунов”.
Според Нергадзе, на 20 февруари най-напред започнали да стрелят откъм консерваторията. След 3-4 минути групата на Мамушвили открила огън от прозорците на третия етаж на хотел „Украйна”, като се местили в различни стаи.
О.з. генералът от грузинската армия Тристан Цителашвили, бивш командир на батальона „Аваза”, потвърдил, че част от присъстващите на Майдана „са мои подчинени от грузинската армия, някои от тях са още на украинска територия и вземат участие в бойните действия” срещу проруските бунтовници в Донбас.

Източник: СЕГА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...