Adsense-top

Хампарцумян, Цеко Минев и правителствена банка, изплуваха зад Гинка...

 
Чешкото издание "Лидове новини" твърди, че "Уникредит Булбанк", Първа инвестиционна банка (Fibank) и Българската банка за развитие имат участие в сделката по закупуването на активите на ЧЕЗ в България.
Две от българските банки са обещали отпускане на кредит на дружеството "Инерком - България", което бе избрано да закупи активите на ЧЕЗ - България, съобщава чешкото издание "Лидове новини".
Една от тях обещава да финансира фирмата на Гинка Върбакова, създадена специално за сделката с чешкия енергиен гигант ЧЕЗ, със 180 милиона евро, а другата - с 80 милиона евро.
В публикацията се уточнява още, че другата българска банка ще поеме ангажимент за рефинансиране на съществуващи вече заеми на дружеството от Европейската банка за възстановяване и развитие.
Вчера в подробен материал за сделката с българската компания, "Лидове новини" съобщи, че "Инерком - България" е предложила комбинирано финансиране от три източника, като в това число собствени активи, банкови гаранции и офшорни компании. Тогава в предаването ни "Преди всички" Веселин Вачков от "Лидове новини" уточни, че голяма част от кредиторите на сделката са свързани с международното разследване за укриване на данъци "Парадайз пейпърс".
Така, в крайна сметка, оказва се, че сделката се финансира от близките до ГЕРБ Левон Хампарцумян, Цеко Минев и от подчинената на правителството Българска банка за развитие...

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...