Adsense-top

Конвенцията уредена, Валерко я подкрепя вече, остава само медиите да позамажат "общественото мнение"...

 
Истанбулската конвенция твърдо е събрала необходимите гласове, за да мине чисто технически.
Вчера вицепремиерът Валери Симеонов направи изказване, което навежда на мисълта, че "сменил лагера". Той влезе и в противоречие с Красимир Каракачанов, който твърдо държи за референдум, който фактически бе пресякъл не само тази конвенция, но и бъдещи напъни за гей-бракове и други подобни извращения.
Каракачанов отвърна, че Симеонов не му е баща и да не му дава "акъл". Но това не променя факта, Бойко си оплете кошницата като гласове. Вече зад него не са само ДПС, но и Марешки и част от Патриотите. Така оформящото се мнозинство, би преодоляло дори президентско вето.
Така пред Конвенцията, единствената пречка е обществото мнение, което е ескалирало. Медиите вече започнаха усилено промиване на мозъци чрез новини за успешни джендъри в чужбина, разни хора сменили си пола, дискриминарани гейове и пр.
Интересно е защо правят това, след като герберите публично твърдят, че конвенцията не е за това?
Но машината за покоряване на българите е в ход, и най-вероятно ще успее.
Българинът все още не е отговорил на основния въпро - кога излизаме от ЕС. Докато сме вътре, и народът го подкрепя, все такива явления ще се появяват, и не е разумно да ги борим едно по едно. Решението е ясно, но е ясно и, че към настоящия момент, няма кой да гласува за излизане от ЕС. Най-вероятно ще го чакаме сам да се разпадне.
Хипотетично, Конвенцията може да се отложи временно, ако се разпадне управляващата коалиция. Но Каракачанов няма да се оттегли по "принципни" причини, защото властта е сладка. Симеонов също няма да се оттегли, въпреки че се беше скарал с Бойко. Никой не разваля сладката трапеза, всички само се чудят как да успокоят нещата, и Европа да не им се кара.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...