Adsense-top

Никой няма да помни кой е бил премиер по времето на дядо Добри, както не помни кой е бил цар по времето на Св.Иван Рилски...

Допускам, че 99% от прочелите тази статия няма да знаят кой е бил цар по времето на Св.Иван Рилски. Нали, всички сте чували за светеца, ама кой е бил тогавашният Бат Бойко?
Не ви и трябва да знаете.
По-важно е от този пример да се досетите какво ще бъде след 1000 години. Вероятно това време ще се знае като "времето на дядо Добри". А покрай него е имало големци, премиери, министри. Всякакви паразити, които с нищо не са допринесли за народа, а предимно са го скубали.
Между другото, Иван Рилски дори е бил позитивно настроен към тогавашния цар. Това всъщност е най-дълго управлявалия български цар. Цели 43 години. Въпреки този му рекорд, малцина са го запомнили. Става дума за цар Петър - злополучният втори син на Симеон Велики. Който наследява от баща си най-могъщата по това време държава в Европа, и я оставя като една смешка и лесна плячка в ръцете на Византия.
Та този злополучен цар, поставил рекорд за дълговечност, този цар е бил уважаван от Иван Рилски. Един от малкото хора, с които светецът, отрекъл се от всичко земно, се е срещал, е бил царят. И знаете ли, в тези срещи светецът се е отказвал от отдаването си на Бог, и се е връщал в земните дела.
Например негови са прословутите думи: "Не раздавай за попове и монаси, въоръжавай армията..." Това е съветът на Иван Рилски към цар Петър, когато царят дошъл и поискал да му помогне - на него и на други святи хора.
Та светецът, съвсем земно препоръчал на царя да храни армия, а не духовници и боляри. След това се оттеглял в усамотението си.
Естествено, царят не го послушал, историята е записала всичко.
Днес дядо Добри беше позитивно настроен към... Бойко Борисов. Наричаше го дори "божи човек". Разбира се, това беше преди години, когато самият дядо все още можеше да говори и го снимаха по телевизията. Не беше видял содомистските джендър опити на "божия човек". Сигурно сега друго щеше да рече. Той дядо Добри беше позитивен и към царя. Сакскобурготски. Тоя дето още иска да заграби стотици милиони от имотите на народа, обявил ги за свои. Всъщност не за свои. Той е на 80 години. Иска ги за децата си, които за разлика от него, дори... не говорят български.
Дядо Добри сигурно е светец, защото е единственият човек, който е позитивен към крадливи и нагли политици. Помислете, има ли много хора, дето да се като него? Да са простили на управляващата ни сган? Сигурно затова е светец. Нали Бог казва да прощаваме. Но малцина успяват да простят, това е истината.
Е, и Иван Рилски, и дядо Добри явно бяха простили. Затова получават най-важното - Времето. Времето ще бъде тяхно, а не на силните на деня, колкото и да са горди. Силните никой няма да ги помни. Те не заслужават друго, така както не заслужава никой фалшив геро. Когото Бог може би е издигнал високо, именно за да измери колко фалшив е той...
Застъпи се за нас пред Господа, дядо Добри. Имаме нужда от теб там горе, да се застъпиш. Защото е време и Господ да се намеси в България. Без него вече нямаме шанс...

Добри Божилов (съвпадението на първото име е случайно)
14.02.2018

3 коментара:

Кажете си мнението...