Adsense-top

САЩ изнасят демокрация, а внасят ресурси... Уникален бизнес-модел, който обаче е към края си...

Съединените щати са богати по 2 причини - защото печатат долари, които всички сме длъжни да приемаме, и защото от десетилетия практикуват уникален бизнес - изнасят демокрация, а внасят ресурси.
Така руският президент Владимир Путин отговори на въпрос на студент в Петербургския предприемачески институт. Студентът попита кога в Русия нивото на предприемаческа култура ще достигне американското, което било "в основата на американския просперитет".
Путин доста безмилостно отговори на младия човек, като развенча мита на голямото образование и предприемчивост на американците.
"Това, което наблюдаваме сега, никога не се е случвало в историята. Някой изнася в чужбина абсолютно бутафорни конструкции, от типа на "демокрация и свобода", а внася после петрол, злато, въглища, желязна руда. Такова нещо - нулева стойност на износа и трилиони стойност на вноса, такова нещо не е постигано никога - нито в Рим, ни в Британската империя"- обясни Путин.
За да поясни се включи и съветникът му по политологичните въпроси Пьотр Биленкин. Той каза, че американците свалят властта в дадена държава, под предлог, че ще помогнат на народа и ще му донесат "демокрация". Но вместо това настаняват марионетен елит, който започва да източва ресурсите на самата държава. В Ирак превзеха петрола, в Украйна завзеха веднага газовите тръби. Навсякъде е едно и също. Това е в основата на американския просперитет.
"Идва обаче краят. Това е една от причините за проблемите в САЩ. Губят източници на доходи. Доста страни вече се усещат и спират това доене. Няма как да не се усети зад океана. Ще имат по-малки заплати и по-малко блага" - обясни Путин.
"Американският стандарт е една илюзия, той не трябва да е цел на другите страни. Той е изпълним, само ако има голямо източване на ресурси от други държави, за да се помпат американците. Няма как това да бъде универсална практика - за всички. Нормалният стандарт е този на развити страни като Чехия, Словения, Унгария. Всичко над него - вкл. част от Западна Европа, е изкуствена конструкция, която е обречена да рухне, когато народите се пробудят" - категоричен бе руският президент.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...