Adsense-top

В отбора по худ.гимнастика влиза мъж, Раева потресена, но няма какво да направи...

 
В ансамбъла ни по художествена гимнастика ще постъпи мъж. Това научихме от напълно объркани чиновници в Българския Олимпийски Комитет.
Причина за промяната е разпоредба на МОК, която вече е влязла в сила и е задължителна за всички страни-членки, без да имат право на ратификация или отхвърляне. Разпоредбата е приблизително прилагане на Истанбулската конвенция в олимпийското движение. Самата конвенция дори е цитирана в мотивите по приемане на разпоредбата.
Шефката на ансамбъла Илиана Раева, която в последните дни събира симпатии с остроумната реклама "шоколадът само го миришем", е била в потрес като е получила писмото от БОК.
Последвала е спешна среща с олимпийската началничка Стефка Костадинова, който също е изразила недоумение, но е признала, че разпоредбата е приета, и е в сила.
МОК е нещо като "шапка" на всички спортни федерации по света. Разпоредбите се спускат на местните олимпийски комитети, а те на отделните звена по спортове.
В момента Раева и Костадинова усилено търсят някое по-слабичко и по-гъвкаво момченце, което да придадат към отбора.
За подготовка на високо ниво обаче се искат години, и не е ясно как ще се представим на световното първенство след 6 месеца. Неподготвеният нов състезател може да ни лиши от борба за медалите.

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...