Adsense-top

Дядо Добри беше неземен светец и пример как трябва да се живее истински. Нека се поучим от него и най-вече родните политици

През целия си живот дядо Добри искаше да примири света с цялата си доброта и скромност. Вярвам, че наистина той ще бъде в царството Господне. Това каза в сутрешния блок на БНР отец Ангел, представител на църквата "Св. София". 
Дядо Добри ни учеше, че за да бъдем достойни на този свят, не ни трябва много – трябва ни вярата. Ако си спомним един от разказите на Радичков, дядо Добри наистина беше изпаднал от каруцата на Бога. Той беше неземен светец с всичко онова, което показваше – със скромността и добротата си. Той винаги ще е около нас с топлия и чуден пример, който даде, заяви отец Ангел.
Журналистът Горан Благоев каза, че църквата трябва да ни отговори светец ли е дядо Добри. Мисля обаче, че след като целият български народ го има светец, отговорът е очевиден и църквата трябва да започне процедура по канонизация, посочи Благоев. 
Дядо Добри показа как се живее вярата истински, как да живеем живота си в светлината на вярата. Той ни показа какво трябва да сме и какво често ние не сме, за съжаление. Дядо Добри беше едно живо евангелие, една жива проповед, каза Горан Благоев.

Източник: skandal.bg, заглавието е редактирано от ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...