Adsense-top

Каква е разликата между Мъж и Джендър...

Днес насред Брюксел Президентът ни ясно показа каква е разликата между "Мъж" и "Джендър". Докато джендърът се чуди как да лакейничи и да ни убеди, че като нещо началниците са казали, тогава "гласувате, няма мърдане", то Мъжът прави малко по-различни неща...
"Мисля, че отлагането на ратификацията на Истанбулската конвенция е победа за българското общество, което показа обединение и здрав разум". Това заяви президентът Румен Радев пред български журналисти в Белгия, където е на работно посещение, предава БТА.
Вносителите и проповедниците на конвенцията се скриха зад Конституционния съд. Според мен конвенцията в този вид е зле написан документ, който допуска неясноти и най-различно тълкуване. Моето мнение е, че тя не трябва да се ратифицира по няколко важни причини.
Първо, тя сама по себе си не може да предотврати насилието. Справка - държавите, в които тя е приета. Нима там секва изведнъж насилието над жени и деца, попита държавният глава.
Можем да предотвратим това насилие само с читави български закони, с адекватни действия на полицията и на съда. И най-вече - с добро възпитание.
Точно тези текстове, които бунят нашата общественост и са в разрез с нашите ценности, морал, традиции и вяра - за тях в самата конвенция изрично е написано, че не подлежат на никакви резерви и на никакви съпътстващи декларации. Всички тези внушения, че ще направим резерви и това няма да мине, не са изобщо основателни, коментира той.
Ако я приемем, конвенцията отнема от правомощията на държавата и вменява правомощия в неправителствени организации - те ще станат основен източник на информация и се превръщат в контролни органи.
Това няма да допринесе за намаляване на насилието над жени и деца, по-скоро ще стимулира съдене на държавата.
Винаги, когато държавата абдикира от своите правомощия, според мен това е опасно. Тази конвенция легитимира намесата в образователния процес с непредвидими последствия върху психиката и съзнанието на нашите деца, заяви президентът.
Попитан за отношението му към възможността за свикването на референдум, той изрази надеждата да не се стига дотам. Надявам се на здравия разум на нашите народни представители. Няма нужда да стигаме до референдум, който ще отнеме време, енергия и средства, добави президентът Радев.
А де - как се отразява на едни Брюксел, и как същият Брюксел се отразява на други. Ето затова не ни трябва конвенция. Ние искаме мъже, а не джендъри...

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...