Adsense-top

Бойчев: В момента се отказва достъп до медицинско обслужване на български граждани

С връщането назад в историята, ГЕРБ замитат дебата за здравната система
„Категорично се противопоставяме на опита да се покрият реалните проблеми на българското общество и да се изместят темите. 
Защо в момента се отказва достъп до медицинско обслужване на български граждани?" Това попита зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Жельо Бойчев от парламентарната трибуна.
„С опита ГЕРБ да ни върнат назад в историята, се опитват да избягат от този дебат", допълни той.
Бойчев показа писмо на директора на НЗОК до парламента от 13.02, в което се казва, че към началото на 2018 г. задълженията на НЗОК към чужди здравни фондове възлизат общо на 271 200 475 лв. „Обезпокоителен е фактът, че постъпват сигнали от здравноосигурени в НЗОК лица, на които са издадени разрешения за планово лечение извън България, но им е отказано предоставяне на планови обезщетения от Здравните каси на страни членки от ЕС.
Директорът на НЗОК пише, че на основание на Закона за здравното осигуряване той предлага да бъде извършена актуализация на бюджета на НЗОК със 140 млн. лв.", каза още народният представител.
Според него ГЕРБ ще бягат от този дебат, защото носят пълна отговорност за състоянието на здравната система. „Няма да позволим да се прави историческа интерпретация на фактите от нашата история и да се опитат да заметат реалните проблеми на българските граждани", категоричен е Жельо Бойчев.

Източник: Кросс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...