Adsense-top

Скандал разтресе правителството! Борисов гони Валери Симеонов от вицепремиерското кресло?

 
Поредната изцепка на Валери Симеонов и на път да предизвика международен скандал и сътресения в и без това клатещото ни се правителство.
От НФСБ поискаха да „намажат ските“ на евродепутатката Ска Клер, която беше на посещение в България, а самият Симеонов пък  призова Външно министерство да я обяви за персона нон грата и да не я допуска в България.
Причината е, че представителката за Зелените в Европарламента  беше у нас и участва в протеста на еколозите срещу застрояването на парк Пирин и проекта за магистрала през Кресненското дефиле, който ще унищожи голяма част от природата и вековните гори в района.
Искането на евродепутат да му бъде забранено влизането в България хвърли в шок Борисов и министрите му и се наложи те да замазват положението със специална декларация.
„Правителството на Република България винаги е отворено към критики и зачита правото на лично мнение и  свободното му изразяване в рамките на закона. Свободата на словото и на различните мнения са гарантирани и с Българската Конституцията“, пише  в съобщението.
Така България успя да се измъкне от международен скандал и да предотврати жестоки критики в Европарламента,  но второто не е сигурно и най-вероятно Партията на зелените тепърва ще разнищва постъпката на нашето вице.
Според политици, между Борисов и Симеонов се е разиграл епичен скандал, тъй като патриотът грубо е погазил гостоприемството, което демонстрираме по време на европредседателството и ни е накиснал в луд спор с еколозите в ЕП.  Освен това е използвал обидни думи, тъй като не можеш да искаш да „намажеш нечии ски“, а има и дипломатични начини да изразиш мнението си.
Това е и първият международен скандал, в който Симеонов ни вкара и заради който се наложи правителството да излиза с извънредна позиция.
Вицето вероятно пак не е мислил преди да говори, а може и да е нервен заради предстоящото тридневно посещение от понеделник на представители на комисията на ЕП по граждански права, правосъдие и вътрешни работи, които ще дойдат у нас и ще отидат на място да видят как се работи на границата между България и Турция и как действа стената, построена и със средства от ЕС.
Освен това депутатите ще се срещнат , с представители на Гранична полиция, както и с международни и неправителствени организации у нас. Явно този факт настъпва по някакъв начин мазола на  вицето.
В момента се носят упорити слухове, че Борисов е между чука и наковалнята. От ЕП настояват партиотите, които са и без това с компромис в правителството, тъй като са националисти, да бъдат махнати от управлението. Зелената партия пък подготвя специална декларация, която ще доведе до сигурни скандали в европарламента и ще урони авторитета на България.
Ако ББ махне обаче Симеонов от властта, ще се получи политическа криза у нас и правителството ще падне заради липса на мнозинство, което да го крепи. И ще се наложат предсрочни избори.
Сега остава да видим какво   ще жертва Борисов – авторитета си в Европарламента, или властта у нас.
Трудна дилема. Как ще излезе от кашата, не се наемаме да прогнозираме!

Автор Станислава Славова , istinata.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...