Adsense-top

Започна ги: Радев заповяда на КЕВР да спрат сделката за ЧЕЗ...


Сделка за ЧЕЗ вероятно няма да има, след като шефът на КЕВР Иван Иванов бе забелязан да излиза видимо притеснен от среща с държавния глава преди минути.
Наши източници твърдят, че е получил ясно разпореждане въпросната операция да бъде блокирана от Комисията.
Официалното съобщение от Президентството е, че Румен Радев е "изразил притеснението си от липсата на достатъчно информация", както и на прозрачност в процеса на придобиване на активите на ЧЕЗ. 
От прессекретариата на държавния глава съобщиха още, че на работна среща на "Дондуков" 2 Радев е обсъдил с председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов актуални въпроси в енергийния сектор, сделката за закупуване на активите на ЧЕЗ в България от компанията "Инерком България", както и отговорностите на КЕВР по закона за енергетиката.
Президентът е категоричен, че българските институции трябва с действията си да гарантират защитата на обществения интерес и на държавата в този случай. 
Подобна официална формулировка с дипломатичен език казва, че Президентът е наредил на шефа на Комисията да не одобрява сделката.
В качеството си на регулаторен орган КЕВР трябва да потвърди всяка голяма смяна на собствеността в енергетиката. Формално, комисията е независима, но смее ли някой да откаже на ядосан генерал...

ГН

6 коментара:

 1. БРАВО и благодаря ВИ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ!!!!!!!!!!!!!!!!! Крайно време еда се пресекът вси4ки далавери!!!!!!!!! Защо ДЪРЖАВАТА нестане собственик на това Енерго-дружество....СТИГА ДРАНЕ кожите на НАРОДА, който едва оцеляваме....ДЕРЗАЙТЕ !!!!!!!!!!!!!

  ОтговорИзтриване
 2. А този народ как подкрепя президента си? На масата с чащата,пред компютъра,на топло? Хайде да покажем малко гражданска позиция,време е за площадите. Тоя човек е сам срещу цялата мафия. Аз се притеснявам вече за живота му.

  ОтговорИзтриване
 3. Ало, коментиращите - това е ГЪДЕЛНЮЗ! Айде малко по-сериозно!

  ОтговорИзтриване
 4. Да,на живо да подкрепим Президента.Организатори Нямали това гражданско общество?? Хайде давайте!! Кога и къде.? Д

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...