Adsense-top

9 по Рихтер: Турция бомбардира американски командоси в Сирия...

Президентът на САЩ Доналд Тръмп помолил Ердоган да спре спецоперацията против кюрдските сили в Сирия.
Сирийски, турски и кюрдски медии съобщават, че военната авиация и армията на Ердоган атакуват районите на Манбидж и Тел Абъяд в провинция Алепо.
„Турция напада кюрдски райони близо да Манбидж и Тел Абъяд, които бяха освободени от ИД през последните 2 години с цената на голям брой жертви от страна на кюрдите” – това твърди YPG News, като намеква, че по онова време Анкара заиграваше с терористите.
В района на Манбидж са разположени ССО на САЩ, което заплашва с големи усложнения отношенията на Ердоган с Тръмп.
„Турските ВВС удариха по няколко обекта на YPG край селищата Манбидж и Арима. Това заплашва с голям конфликт със САЩ, защото американските войници са разположени там за защита именно на YPG от турски нападения” – пише турският журналист Али Йоскьок.
„Манбидж идва след Африн. Бойните самолети на окупационните сили бомбардираха западната част на района Манбидж” – съобщи една от основните кюрдски медии агенция АНХА.
Районът се контролира от кюрдските Сили за народна самоотбрана, официално поддържани от Вашингтон. В редовете на YPG постоянно се намират инструктори и спецназовци от САЩ и НАТО, които ги обучават по тактика, а също така планират и ръководят операциите на кюрдите.
Анкара обвини Белия дом, че американските власти обещали да изведат кюрдските подразделения от Манбидж, но не удържали на думата си.
Преди няколко часа (вероятно около полунощ) Тръмп помолил Ердоган да спре спецоперацията против кюрдските сили в Сирия и да не допуска конфликти с въвличане на американски военнослужещи в региона.
Подобни казуси между "съюзници" в НАТО показват абсолютно бутафорния характер на пакта. НАТО е една илюзия, която застави доста страни да се разоръжат и така де факто да станат слаби и зависими, а не по-силни.
Както си вижда - при нужда съюзниците в НАТО воюват помежду си...

ГН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...