Adsense-top

Изхарчихме 7 трилиона долара в Близкия изток, 7 трилиона долара - Каква грешка!

Американският президент Доналд Тръмп представи амбициозно предложение за обновяване на американската инфраструктура като част от бюджета, в който настоява за сериозно увеличаване на дълга и намаляване с трилиони на социалните и други разходи, предава Франс прес, цитирана от Фокус.
Плановете за финансовата 2019 година изоставят дългогодишната цел на републиканците за балансиран бюджет с предвиден пик на дълга през 2020 и увеличаването му в обозримото бъдеще.
Инициативата за реновиране на американските пътища, мостове и летища предвижда 200 милиарда долара разходи, като Белият дом планира още 1.3 трилиона долара инвестиции в правителствени и частни инвеститори.
"Изхарчихме 7 трилиона долара в Близкия изток, 7 трилиона долара. Каква грешка", каза Тръмп. "И ние се опитваме да построим пътища и мостове и да поправим мостове, които падат, а трудно намираме пари и това е лудост“.
Планираните съкращения ще сложат край на знаковата програма за здравно осигуряване на бившия президент Барак Обама и ще орежат 200 милиарда за хранителни помощи.
Сенатор Чък Счумър, лидер на демократите в Горната камара каза, че Белият дом иска средната класа, децата и работниците да поемат бремето от намалените данъци за корпорациите.

Източник: СЕГА

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...