Adsense-top

Г.Марков е лакей на Живков, искал да пише книга "Комунисти", не е избягал, а е с паспорт, уреден от Вожда, убит от МИ5, защото е двоен агент...

ГЕОРГИ МАРКОВ ЩЕ СЕ УЧИ В УЧЕБНИКА СРЕЩУ КОМУНИЗМА? Луди ли сте? Това е толкова жалък тип, амбициозен, суетен, толкова суетен, че знае много добре – не може да има дете, стерилен е, а се прави на разсеян когато Анабел в Англия ражда!
Един жалък комплексар. И паметник му направиха, та и филм за един жалък тип… Най-смущаващото е,че в този филм няма писатели, няма тяхното мнение колко голям белетрист е Георги Марков!
Георги Марков лъже в един от репортажите, че когато бил поканен на среща с Тодор Живков в Царска Бистрица с други талантливи млади писатели не искал да има снимка с Първия. И как се струпали да си правят снимка, а той нарочно се забавил!
Един от участниците в тази среща – поетът Анастас Стоянов, обаче извади снимката и за изненада на Марков – и той е там! Но в тази пародия –филм, се появи снощи и режисьорът Асен Шопов. Е, как не му се превъртя езикът, каква е тази свинска неблагодарност, че благодарение на приятелството на Георги Марков с Тодор Живков е спасен и върнат от Бургас в София! Може ли да си такъв тепегьоз – абе ,кажи това, пък кажи и другото, ще те призная за демократ!
Лично Марков го е завел под ръка в кабинета на Живков и това го описва почтено в един от репортажите си! Как никой не каза, че „прогоненият страдалец“ нито е гонен, нито е бягал, че му е даден паспорт за шест месеца по нареждането на Живков! Защо никой не обели дума, че най-хубавите и точни редове за Тодор Живков са на Георги Марков!!! Никой друг от дружинката на Първия ,не го е описал толкова вярно! Защо не се каза, че година преди да „бяга“ на Запад е събирал факти, за да напише разтърсващ роман „Комунисти“, че по нареждане на Живков са му направили специална стая в Държавна сигурност, където да чете материали, които не се дават на писатели членове на ЦК на БКП –като Богомил Райнов!
Това е така, защото в една от разходките си из Балкана с Живков Георги Марков му е внушил, че западните издателства претендират, търсят и искат истинска комунистическа творба. И той решава да я напише! Защо никой не каза за огромните му разочарования от Запада? И толкова ли е трудно да се разбере, че е бил вързан за две разузнавания. И че е убит от едно от тях, но то не е нито ДС, нито КГБ, а английското МИ-5…Това е един жалък тип…никакъв герой, никакъв дисидент! И ще го учат децата, и ще им се дава за пример? Това само едни интелектуални галоши могат да мислят така!

Стефан Северин, Фейсбук

1 коментар:

Кажете си мнението...