Adsense-top

Проверка по молба на читател: В резервоар за 45 литра наляха 56. Да вярваме ли, или не?

28-ГОДИШНАТА ДИАНА БАЛЕВСКА ПРЕЖИВЯ НЕПРИЯТНА СИТУАЦИЯ НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ „ЕКО“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Младата жена заяви, че ще си търси правата чрез всички възможни институции и няма да остави нещата така. Вече е подготвила жалби до комисията за защита на потребителите, държавната агенция по метрологичен и технически надзор и седалището на фирма „Еко“ в София. Тя пожела да разкаже пред „Борба“ случая.
В неделя в 11:00 часа Диана отишла заедно с приятеля си да зареди колата. „Казах на служителя да напълни резервоара догоре и ми се стори, че стана много бързо, но си помислих, че вероятно има все още налични литри в автомобила. Приятелят ми отиде да плати и се върна с касов бон, който ни втрещи“, сподели тя. Оказало се, че колата й – модел „Фолксваген Поло“ 2011 година, е заредена с 56 литра дизел при капацитет на резервоара 45 литра. За горивото платил 113 лв., а обикновено, когато жената зареждала догоре колата в други бензиностанции, това струвало не повече от 85 лв.
Изненадата била и при двамата и още по-сериозна за приятеля й – собственик на автосервиз с доста добри познания по колите, който обяснил, че подобно зареждане не е възможно, дори ако дизелът е налят до капачката. Двойката влязла при касиерката да попита за недоразумението. 
"Служителката ни каза да дойдем на следващия ден и да уведомим за проблема управителката. Отидохме в понеделник и управителката изиска записите от камерите. На тях се вижда как зареждат колата, как моят приятел плаща и всичко останало от разказа ни, но обяснение за това как резервоарът е побрал 11 литра повече не получих“, заяви Диана. Управителката пък извикала друга жена от фирмата, която демонстрирала пред опарената 28-годишна клиентка как туба от въпросната колонка събира точно 20 литра. „В крайна сметка дори да е бил разбутан четецът на колонката на бензиностанцията, какво ми гарантира, че на следващия ден не е оправен? Няма как да се докаже, че са ме измамили. Поисках си двадесетте лева, но ме отпратиха“, допълни Диана.
Потърсихме за коментар по случая управителката на бензиностанцията в Горна Оряховица Маргарита Йорданова. Тя заяви, че категорично отказва да обясни как колата е била заредена с 11 литра повече. „Нека да заповядат за проверка на обекта по всяко време на денонощието“, сопна се и приключи телефонния разговор.

Източник: Хак нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...