Adsense-top

КАТО ИСКАТЕ ЗЕЛЕНА И ЧИСТА СОФИЯ, ЩЕ ПЛАЩАТЕ 4-5 ЛЕВА ЗА СИНЯ ЗОНА! И ЩЕ СЛЕЗЕТЕ ОТ КОЛИТЕ СИ!

 
Борисов поиска скъпа „синя зона” в София
„Тези пари трябва да отидат в места, където да свалим хората от автомобилите”, заяви премиерът
Скъпа „синя зона” в София поиска премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание. „Тези пари трябва да отидат в места, където да свалим хората от автомобилите”, посочи той.
Той посочи, че Министерство на регионалното развитие и благоустройството е сключило със Столична община договори за четири проекта за облагородяване на града. Те се финансират по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. и са на обща стойност 173,5 млн. лв. От тази сума 151 млн. лв. е безвъзмездна финансова помощ, останалата част е от Столична община.
„Трябва да започнете да мислите Столична община, колкото и да е непопулярно, при тези огромни инвестиции в градския транспорт. Едно време аз като станах кмет най-младият тролей „Икарус” беше по-стар от мен, да не говорим за трамваите - нямаше нито един трамвай нов, а автобусите също бяха стари „Икарус”, нямаше нито един нов. Сега всичко е обновено и то по най-високи стандарти. Като постигнете вече да се уплътни и с метрото зоната, трябва да направите скъпа зона в София - центърът, така, както е в цяла Европа. Който иска да се разхожда с колата из града, трябва да си плаща повече, защото замърсява и въздуха повече”, каза премиерът.
Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че увеличението на цената за паркиране ще помогне за цялостна реконструкция и благоустройство на София.
Фандъкова подчерта, че една от най-важните мерки за подобряването чистотата на въздуха е стимулиране и насърчаване на повече хора да ползват градски транспорт.
„Разбира се, рестрикциите биха могли да включат и по-скъпа зона за паркиране, на този етап ние не мислим за това. А знаете, че се разширяват зоните за платено паркиране и в момента в общинския съвет се разглеждат доклади на районни кметове за разширяване на зоните. Сама по себе си тази мярка – въвеждане на нови зони за платено паркиране със ограничението във времето също така е рестриктивна към автомобилите, но ние сме длъжни и да осигурим и добрите условия, добрия градски транспорт”, обясни тя преди заседанието на Министерски съвет.

ПАН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...