Adsense-top

Огнян Стефанов: Пеевски да даде обяснение как се издържат „Телеграф“ и „Канал 3“

Преди да прави закон за финансирането на медии, Делян Пеевски да даде обяснение как се издържат „Телеграф“ и „Канал 3“. Това заяви издателят на Frognews.bg Огнян Стефанов в ефира на телевизия BiT.
По думите му 95% от медиите у нас са губещи.
„Някой ще провери ли как се издържат и какви данъци плащат тези медии, те инкасират загуби от по 600 000 хиляди лева. Делян Пеевски първо трябва да даде обяснение за собствениците медии – как се издържат „Канал 3“ и „Телеграф““, попита Стефанов.
„Това щеше да звучи симпатично, ако изворът не беше ДПС. Делян Пеевски като двигател на законопроекта, дори не присъстваше. От негово име Хамид Хамид се изявява като лидер на партията, явно е превзел тези позиции и се опитва да ни обясни колко чистосърдечно иска да се изяснят собствениците на медии, а те са най-ясни на Делян Пеевски“, посочи Стефанов.
Темата коментира медийният експерт и бивш председател на СЕМ доц. Георги Лозанов.
„То и до сега има закони, за обвяване на собствеността и прозрачност на собствеността. Сега се включват и сайтовете и онлайн медиите. Но тук започват проблемите – как се различава медията от блога. Проблемът е, че легални собственици, често обаче нямат правна видимост. Ефективността на разкриване на реалните собственици е условна и не виждам в този закон да има решение на този проблем, Има конфликт на интереси политици да притежават медии или да имат предавания по медии“, посочи доц. Лозанов.

Източник: Frog News

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...