Adsense-top

ЕДНА СТАТИЯ ОТ 2014 ГОДИНА ВЗРИВИ МРЕЖАТА - ТРИ ГОДИНИ ПО - КЪСНО


Пеевски: Цветанов ме накара да разпъна чадър над Киро Японеца! - Като вътрешен министър той поиска от Цацаров да назначи Ася Петрова, да изолира Борислав Сарафов и да прикрие разследване срещу Ченалова
Делян Пеевски направи сензационни свидетелства за осъществяван от Цветан Цветанов натиск върху него и върху Сотир Цацаров. Депутатът от ДПС разкри, че в качеството си на вътрешен министър дясната ръка на Бойко Борисов го притискал за медиен чадър над Киро Японеца и Йосиф Йосифов-Йоско, а от Цацаров поискал Ася Петрова да бъде назначена за зам.-главен прокурор, Борислав Сарафов - да бъде отлъчен, а съдията по делото "Октопод" - Ченалова, да бъде избавена от публичност на разследване срещу нея в Македония.
"Бях там в кабинета на господин Цветанов във вътрешното министерство, по негова покана. В този кабинет съм бил многократно през годините. И както си разговаряхме, звънна секретарката му, за да съобщи, че е дошъл главният прокурор. Аз предложих да тръгна, но г-н Цветанов настоя да остана. После съм щял да тръгна. Главният прокурор влезе в кабинета и г-н Цветанов ребром започна разговора с него в мое присъствие, без никакви притеснения. Цветанов разискваше две теми. 
Първо - поиска ултимативно от главния прокурор да назначи протежето му Ася Петрова за заместник главен прокурор. И по-скоро, поиска от г-н Цацаров гаранции, че изборът на Петрова пред ВСС ще мине. Каза, че тя му била много близка и много държал да заеме поста. Цацаров трябвало да осигури подкрепата във ВСС... И втората тема - Цветанов поиска в никакъв случая да не бъде избиран Борислав Сарафов за заместник главен прокурор. Каза, че с него се познавали отдавна, но не го харесвал. Имал лични причини да не го харесва", казва в интервю пред ПИК Пеевски и допълва:
"Видях, че на главния прокурор никак не му стана приятно. Но Цветанов продължи с нова молба: искаше Цацаров да прикриел разследване, дошло от Македония, срещу съдийката Румяна Ченалова..." Цацаров не издържал и отрязал мераците на Цветанов за Ченалова. След това Пеевски напуснал срещата, защото разговорът минал в откровено неприятно русло. Пеевски обясни и какво е искал лично от него Цветанов. 
"Молбата му - ще го кажа в прав текст, бе да осъществявам чадър в моите медии над няколко престъпни босове, с които той и Станимир Флоров били близки. Например за Киро Японеца и за Йоско от Сливен, който оказвал голяма подкрепа на ГЕРБ в изборните кампании. Но това са само част от имената, за които ме е молил", обяснява депутатът. В интервюто той признава, че му е оказал съдействие, но сега съжалява за това.

Източник: Хак нюз

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...