Adsense-top

Изпопребите янки измислиха 200 убити руснаци в Сирия...

Пропагандната война около Сирия отбеляза една от най-мащабните си "хибридки", след като слух за 200 избити руски войници обикаля социалните мрежи и сайтовете, тип "Навални", "Каспаров" и пр.
Новината е разпространена от водещата американска медия CBS, една от няколкото, които Доналд Тръмп нариче "медии за фалшиви новини".
Само като я четете ще ви стане ясна пълната несъстоятелност.
От една страна се казва, че американски самолет бомбардирал сирийски правителствени части, и заедно с тях унищожил около 200 руски наемници от елитна частна армия.
Това обаче е пълен абсурд, защото ако действително става дума за наемници от частна армия, вероятността толкова лесно да ги "опукаш" е почти нулева. Всъщност, в частните армии изобщо няма националности, в тях служат всякакви бойци, така че да се каже, че са избити 200 руснаци, е смешно. Ако изобщо са избити, те не са само руснаци. Може да има дори американци.
На следващо място, такива професионалисти да се оставят да ги бомбардират и да стоят на едно място - като глупава наборна армия, това невъзможно. Тези хора оцеляват с години в различни конфликти, изобщо да убиеш някой от тях, е чудо.
И най-сетне, от Втората световна война насам руснаци и американци не се стрелят едни други. Винаги се предупреждават. Горят съюзниците им. Така сега фалшивите новини прогласиха, че САЩ първо били питали Русия има ли нейни хора там, и след "лъжа", че няма, бомбардирали.
Т.е. излиза, че Русия сама е осъдила на смърт наемниците.
Ами кой наемник после ще ходи да се бие за Русия? Ако това е така, информацията много бързо ще стане ясна на професионалите. Ще рискува ли Русия това? И с каква цел ще крие хората си? Та нали и е по-изгодно да ги ползва за "жив щит" на войниците на Башар Асад.
Всъщност, в момента големият резил е за американската техника, след като Сирия тества новите руски ракети срещу израелски Ф-16. Свалянето на 3 самолета, от които 1 дори официално признат от Израел, е буквално нок-аут за американската авио-индустрия. Затова и изведнъж 200 руснаци бяха убити...

Г.Н.

2 коментара:

  1. Разбирам Русофилията на коментатора , но и АЗ не съм Русофоб ! Според мен този коментар е СЛАБ и НЕКОМПЕТЕНТЕН ! Типична журналистическа МЪТИЛКА без грам професионализъм в нея ! Няма да обяснявам защо коментара Ви не става !

    ОтговорИзтриване
  2. Трябва да бъде ясно едно на любителите на двата лагера: войната за ресурсите на планетата става жестока! Борис Джонсън излъга няколко пъти, достоен внук на дядо си, обесен от Ататюрк за опити да разцепи Турция, холандски външен министър подаде оставка заради лъжи. Ако няма коригиращ фактор като Русия и Китай, хамериканците наистина биха обърнали целия свят на робии маймуни -за съжаление това става в България. Ако в Англия експлоатират източноевропейците като роби, не си мислете че политиците им имат по-различно мнение за нас! Още Чърчил е дефинирал какво трябва да е отношението към българите. Затова мислете! Обикновените хора трябва да мислят и да коригират политиците, а не да им припяват!

    ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...