Adsense-top

1 от Кумгейт оглави Булгартрансгаз, топли мястото за друг от Кумгейт

Таня Захариева, вдясно, една от звездите на Кумгейт около депутата от ГЕРБ Делян Добрев, оглави Булгартрансгаз. 
Тя по съвместителство все още е и шеф на Общинския съвет в Хасково, увери се 19 минути. 
Досегашният директор Георги Гегов почина на 42 г. 
До момента дамата, която няма нищо общо с енергетиката, тъй като е юрист – медиатор, беше член на управителния съвет на дружеството. 
Назначението не е изненадващо, тъй като съученици, роднини, приятели и съдружници на съученици и роднини на Делян Добрев оглавяват всички държавни енергийни дружества, разпределени там през годината, в която той беше ресорен министър. 
При заплахата от 2019 г. България да спре да бъде транзитна страна за руски газ и да губи стотици милиони годишно от това, а да надплаща повече пари, за да получава доставки от Турция, с която интерконекторната връзка дори не е готова, назначението на поста е меко казано нелогично, тъй като за него трябва истински експерт, а не партиец или близък.
Ако Булгатрансгаз не може да печели, за да съществува Булгаргаз, задлъжнелите с десетки милиони към него топлофикации са обречени на фалит. Забавен факт е, че като 9/9 - съвпадение на номер на кандидат и партия в бюлетината, който според ГЕРБ подсказвал контролиран вот, Таня беше избрана за депутат през 2014 г. 
Понеже се отказа, за да не вреди на партийните сметки, без никаква професионална подготовка, тя бе обезщетена с място в борда на Булгартрансгаз, уточнява Офнюз. А то е и отлично платено. Най-вероятно след няколко седмици фирмата ще има нов шеф и отново от Кумгейт - досега оглавявал правния отдел на дружеството. Владимир Малинов е съпруг на Георгица Стоянова от Комисията за защита на конкуренцията. Нейна шефка е майката на депутата от ГЕРБ Александър Ненков, чийто кум пък беше досегашният директор на Булгартрансгаз. Съпругата на Ненков от своя страна работеше в енергийното държавно дружество, в чието ръководство беше съпругът на медийния съветник на премиера Севдалина Арнаудова – кум на двамата е самият Бойко Борисов.

източник: 19min.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...