Adsense-top

Министър: 180 лв. пенсия е достатъчна, пенсионерите оцеляваха и със 163 лв...

180 лв. минимална пенсия е достатъчна за най-необходимото. Пенсионерите оцеляваха и със 163 лв. Това заяви социалният министър Бисер Петков.
„Нямаме основание за някаква еуфория, но е добре, че сравнително бързо беше реализирано това обещание. Мисля, че с всичките недостатъци на това решение, то е полезно, защото дава малко повече средства за достоен живот на една голяма група български пенсионери“, допълни министърът.
„Социалната политика трябва да бъде устойчива на база на съответните законодателни инициативи“, каза министърът и посочи, че е важно социалната политика да бъде така финансирана, че хората да могат да реализират своите социални права.
„Имаше забавяне в дейността на съставите на ТЕЛК поради това, че част от разпоредбите на наредбите за медицинската експертиза бяха отменени от ВАС и до приемането на наредбата мина известен период от време, в който имаше напрежение в работата на ТЕЛК-овете. Вероятно и това е допринесло за това забавяне“, заяви още Бисер Петков.

Източник: Зарата

7 коментара:

 1. da ti eba maikata mutrenska ako maikati ili ba6tati vzemaha tolkova druga pesen 6te6e da pee6 pederas dolen ...

  ОтговорИзтриване
 2. Вие, хрантутниците ,живейте със 180 лева и тогава предполагам ,ще се изказвате по подготвени!

  ОтговорИзтриване
 3. Да ви еба майката на всички онбаший и на Бойчо и на Цецко и на цялата мутренска държава За ради тези бг убийци сметките скоро ще ги водим в лири

  ОтговорИзтриване
 4. еее хайде да се сменим а един месец , само че моята пенсия е 150.00 лв е до 180.00 ще ти дам 30лв за да не те ощетявам и да видим как е -искаш ли само един месец

  ОтговорИзтриване
 5. Е, защо ти не живееш с тази сума. Да ме извиниш господин министре, но ако тези думи са твой - ти си за съд, за разстрел, а и си голям простак. Ти нямаш ли родители?

  ОтговорИзтриване
 6. Дали е истина. Явно политиците и народа живеят в различни измерения.

  ОтговорИзтриване

Кажете си мнението...