Adsense-top

Бивша директорка на детска градина показа SMS, с които й е оказван натиск за прием на деца от служители на Столична община

Децата в детските градини се приемат с документи по правилата на Столична община, но върху се оказва натиск. Тук съм, за да докажа думите си за оказван натиск от служители на общината за приема на деца. Това заяви Мариана Иванова, бивша директорка на детска градина "Зорница" в столицата. Тя бе гост на предаването "Тази сутрин" по БТВ.
В ефира уволнената директорка заяви, че е била принудена да приема определени деца. „Натискът е вербален. Първо се провежда разговор по телефона, след това се изпраща смс. Много колеги сме притискани да надвишим квотата на деца с хронични заболявания, която е 10 в градина", разказа Иванова. И показа съобщенията, които са й били изпращани. Те са изпратени от кмета на район Овча купел Семерджиева, от Ирен Николова, експерт в Столична община. Това се е случвало през 2016 година.
Г-жа Мария Минчева, директор на дирекция "Образование" в Столичната община дава своите нареждания, разговаря по телефона или кара своите служители да изпращат смс-и, стана ясно от думите на уволнената директорка. „Имам вина дотолкова, доколкото не съм изнесла фактите по-рано. Ние сме атакувани най-вече от експерти, а директорите сме бушони. Бях атакувана директно и затова излязох с лицето си“.
Заради разкритията на освободената директорка, по телефона се включи зам.-кметът на столицата Тодор Чобанов и коментира случая. „Не видях никакви заплахи и натиск в смс-те. Това са телефони и имена. Защо не се е оплакала от натиск досега?“, каза той.
Г-жа Семерджиева също се обади по телефона и категорично отрече да е оказвала натиск. „Това е грандиозна манипулация. Тя се опитва да прави внушения за мен, Столична община и екипът ми. Ще я съдя за манипулиране и внушения в ефир! Един смс не е натиск. Аз мога и на вас да пратя смс, имам това право“, коментира обвиненията кметът на район Овча купел.

Източник: Епицентър

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...