Adsense-top

Мозъка: Филип Димитров и Луканов са едно и също лице, кооперациите разсипаха държавата, Бойко единствен я спасява...

Серия от абсолютни бисери изсипа депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов (Мозъка) в пламенна реч за защита на Бойко Борисов и корупцията.
В опит да покаже голяма ерудиция, депутатът се върна в самото начало на прехода и преоткри държавна сигурност и БКП като виновни за всичко. Но това все пак е професионално формулирана теза, не е негова, и макар и съмнителна, не може да се мери с последвалите глупости.
През 1992 г. правителството на Андрей Луканов приело разпоредба, с която освободило кооперации и фондации от данъци.
Тази новина е пълен абсурд, защото през 1992 г. Луканов беше в ареста почти цяла година, по нареждане на реваншистки настроения главен прокурор Татарчев. Тогава на власт беше най-синьото, и считано и за най-идеалистично, седесарско правителство на Филип Димитров. Едва на 30 декември 1992 г. бе сменено от Любен Беров.
Историята с кооперации и фондации, които спестявали данъци е абсурдна, защото не това е източникът на началния капитал за мафията. Това по-скоро се използваше от дребни риби, за да оцеляват. Основният източник беше рекетът над дребния бизнес, ония лепенки по всяко магазинче, нали ги помните. В този рекет е участвал и Бойко Борисов като част от групировката СИК.
Най-едрата "фондационна" схема е аферата "Сапио", извършена не от комунистите, а от... Иван Костов. Но дори тази схема бледнее пред мутрите и бухалките.
В опит да отграничи корупцията от ГЕРБ, Мозък стигна до източването на държавни предприятия и банковата криза. И тук отново изпусна да спомене думата "Мултигруп", под чиято шапка бяха всички силови групировки, вкл. Бойко Борисов. Изпусна и Цветелина Бориславова, превърнала се в банкерка за 1 нощ, докато любовникът и Бойко беше главен секретар на МВР.
И така накрая стигнахме все пак до Бойко Борисов, който единствен показвал корупцията на всички, и подавал сигнали в прокуратурата. Странно обаче какво стана със сигнала за Мишо Бирата. Какво става със 7-метровото досие на Бойко в Унгария. Това подал ли го е в прокуратурата? Защо пък да не го подаде, тя прокуратурата си е негова. Ще установи, че няма престъпление :)
Нито думичка за еврофондовете, за които ЕК ежедневно ни гълчи. Нито думичка за градниозната кражба, наречена "саниране", и установените 4 пъти завишени цени. Установени от... Валери Симеонов - вицепремиерът на Бойко :) Нито думичка за златните ни пътища, дето струват 6 пъти повече от в Германия, а още са целите в дупки...
След речта на Корнелия, която все пак е опозиционен лидер, най-мощната атака срещу правителството днес проведе Лъчо Мозъка... :)

Г.Н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Кажете си мнението...